Torsdagtipsen – bröllop, krämig chokladglass och Le flamant rouge

7cd7ca59780db91122e5eaf09f593a5f

På lördag ska jag fota ett bröllop som kommer att äga rum på en härlig gård nära mina hemtrakter. Jag fullkomligt ÄLSKAR bröllop och samlar på inspiration i princip hela tiden för kommande stylingar av fester, dukningar och blomuppsättningar. Jag har en mapp på Pinterest som heter Bonjour weddings och den är helt fullproppad med vackra bilder. Så spana in den om ni vill få en dos bröllopsinspiration! Detta vackra fotot kommer från Luisa Brimble, ett annat fantastiskt tips när det kommer till fotografier och ljuvliga miljöer.

28029639551_84f9155c02_h

Nu när sommaren är här så blir jag så rackarns sugen på rawfood! Kroppen skriker efter mat som är enkel, ren och oprocessad. Den eminenta bloggen Evelinas Ekologiska har lagt upp ett recept på en krämig chokladglass som är gjord på cashewnötssmör och dadlar. Rawdessert när den är som bäst! Måste göra denna fantastiska glass snarast känner jag. Mums! Receptet hittar du här.

JZ4A0747

Emmy har gjort det igen! Hon har kommit med ett grymt och fantastifullt pyssel till Bonjour DIY och denna gången har hon förvandlat porslinstallrikar till söta väggknoppar. Perfekt sommarlovspyssel till alla stugor och torp där ute! Så sätt i gång direkt och leta efter fina tallrikar när du är ute på loppis.

Visa gärna upp era egna pyssel som ni gör nu under sommaren och tagga med #bonjourblogsdiy. Kolla även in mitt senaste pyssel där jag designade en prickig rislampa!

Skärmavbild 2016-07-07 kl. 10.02.58

Nu var det exakt ett år sedan som vi i den franska byn Peyriac de mer i södra Frankrike och bodde i det söta lilla gästhuset Le Flamant Rouge som fina Maria Hansson driver. Det var ett ljuvligt minne som jag ofta tänker tillbaka på när jag får akut längt efter Frankrike, frankofil som man är. Jag kan rekommendera alla att åka dit! Frukosten var så god, byn var magisk och själva gästhuset var verkligen så genomtänkt i minsta detalj – från rummen som hade döpts efter franska profiler (vi bodde i Coco Chanel-rummet) till den mysiga bakgården där vi hängde ofta och klappade katten Kompis!

tumblr_ngaq6hhQcS1s2tva9o1_1280-1

Och med dom orden så vill jag meddela att Torsdagtipsen och Bonjour DIY tar en liten paus över sommaren (obs, inte bloggen, utan bara dessa återkommande torsdagsinläggen), för att komma tillbaka till hösten igen. Nu tänkte jag och Bonjour blogs-gänget sola, dricka rosé, bada och åka på härliga sommaräventyr. Bara njuta av sommaren helt enkelt utan några måsten! Sommarpuss på er!

En reaktion på “Torsdagtipsen – bröllop, krämig chokladglass och Le flamant rouge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *