#kärakalmar

11351523_1596841970583456_1278096847_n-3

När jag var nitton år så svor jag över kullerstenarna som förstörde klackskor och över vinden som tycktes finnas hur mycket man än försökte gömma sig för den. Jag längtade bort till något annat, till en annan stad. Så jag flyttade till Stockholm efter att jag hade gått ut gymnasiet. Hittade en hemsk hyresrätt med dusch i källaren och hamnade i Midsommarkransen som visade sig vara världens mysigaste förort. Kransen kändes liksom som en egen liten värld. Men jag kände aldrig att Stockholm var min stad, hur mycket jag än försökte. Ni vet, när man inte känner sig hemma av någon oklar anledning? Jag kan inte förklara varför Stockholm aldrig kändes hemma, jag bodde där i sex år och gjorde allt jag kunde för att rota mig. Men det var när jag flyttade tillbaka till Kalmar som jag kunde andas ut igen. Axlarna åkte ner på mig, stressen försvann och jag blev kär i min gamla hemstad på nytt och kunde helt plötsligt känna mig lugn igen. Jag åker ofta till Stockholm och hälsar på men det är i Kalmar som jag känner mig hemma på riktigt. Det är bland brokiga kullerstenar, kalla havsvindar och grötig småländska jag hör hemma och där jag kan blomma ut! Nära min familj, min barndomsby och gatorna som jag känner till så väl.

Och vill ni veta en rolig sak? Mitt kära Kalmar har blivit årets sommarstad för tredje året i rad! Jag är ändå inte förvånad, Kalmar har så mycket av allt. Även om man inte kan jämföra utbudet med storstäderna så är denna lilla staden perfekt på så många olika sätt. Och för att fira det så har min byrå Social Stories en Instagramtävling där vi efterlyser din finaste Kalmarbild! Priset är en pampig blomsterbukett och allt du behöver göra för att delta i utlottningen är att gilla Social Stories på Instagram och därefter tagga din Kalmarbild med #kärakalmar ❤️ Bor du inte i Kalmar så skickar vi givetvisbuketten till dig! Tävlingen avslutas den 25:e juni. Lycka till!😘

En reaktion på “#kärakalmar

  1. Ellen

    blev så glad när jag såg att kalmar blivit årets sommarstad! det är inte min stad (oskarshamn) men vi åker igenom så mycket på väg till öland att det ändå värmer. att fler kanske åker förbi och får njuta lite nu. fint som attans!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *