Mitt hjärta är i Stockholm

Skärmavbild 2017-04-08 kl. 09.10.14

Hela Sverige är i chock. Jag kan inte förstå hur detta kunde hända igen? Tanken har slagit mig, men jag har velat förtränga den hela tiden. Tänk om det händer här? I trygga lilla Sverige. Men när, var och hur? Ingen vet och det är det som gör att det känns otroligt hopplöst och ledsamt.

Nu var det min gamla hemstad Stockholm som stod näst på tur att bli utsatt för terror. En lastbil som körde in i varuhuset Åhléns, i samma varuhus där jag hade min boksignering i höstas. På samma gata där jag promenerat så många gånger och kanske har du också gjort det? Där det flanerade människor som hade slutat sina jobb för veckan och hade fredagskänslor i kroppen. Som tittade i affärerna på Drottninggatan och var glada för att våren äntligen har kommit. Där det är som mest folk, vid den tidpunkten och vid det stället. Just där hände detta ofattbara. Fyra personer är döda och det sägs att 15 personer är skadade. Mina tankar går till dem och deras anhöriga. Detta är inget krig för vi har ingen chans att försvara oss.

Mitt hjärta är i Stockholm. Flaggan är på halvstång. Idag ska vi tända ett ljus och försöka att väcka hoppet till liv igen. För glöm aldrig att i slutändan är det kärleken som vinner. Alltid.

2 reaktion på “Mitt hjärta är i Stockholm

 1. Jeanette H. Pedersen

  Jeg giver dig helt ret. Så sørgeligt og frygteligt, og mit hjerte bløder også for Sverige 🙁 Stakkels, stakkels mennesker, og stakkels, stakkels Sverige. Det er frygteligt, det vi oplever i denne tid. Noget, som var totalt ukendt for os for bare 15-20 år siden, hvor vi levede i fred og fordragelighed med hinanden, er nu – om ikke hverdagskost – heldigvis da – men noget, som vi kommer til at skulle forholde os til og risikere at skulle opleve igen, og igen og igen, for det ser ikke ud som om, at der er nogen, der kan komme på en løsning. Vi er handlingslammet og ligeså er regeringerne i samtlige lande, hvor sådanne frygtelige handlinger er sket i. Hvordan skal det dog gå? Hvem passer på os?

  Svara
 2. Camy

  Ja det är ofattbart! Jag visste inget om detta förrän jag kom hem på kvällen, men har en del vänner som befunnit sig i området bara tio minuter tidigare. Alla mår bra, skönt, men hela tiden går tankarna till dem som drabbats värst. Några av mina kollegor kunde inte ta sig hem, utan fick stanna ute hos kunderna. Detta dom man aldrig ville skulle hända kom för nära.
  Ta hand ska om er alla, och krama nära och kära!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *