Listan om sömn

3

Här kommer en lista om sömn som jag hittade hos Emma som har bloggen We used to dance. Eller jag kanske skulle skriva om den nästan obefintliga sömnen just nu istället eftersom jag och Olle har vänt lite på dygnet. Men äsch, jag älskar att sova så därför behövs det en egen lista för det känner jag! Nu kör vi.

När brukar du gå och lägga dig?
När jag var gravid så brukade jag somna i soffan typ klockan nio i soffan. Annars brukar jag vara en kvällskatt som är gärna upp till klockan elva-tolv på kvällen. Nuförtiden så sover jag när Olle sover på natten.

När vaknar du?
När Jonas väckarklocka ringer… Och oftast är det jag som får gå och stänga av den eftersom han brukar inte höra klockan ringa. Annars brukar Tuva väcka mig tidigt på morgonen även om vi har sovmorgon, runt klockan sju.

Är du morgonpigg?
Förut var jag absolut inte det – men nu när jag har barn så har jag faktiskt blivit en morgonmänniska istället. Men jag skulle absolut inte kunna leva utan kaffe. Jag ÄLSKAR kaffe.

5

Vad finns på ditt nattduksbord?
Har inget nattduksbord men jag använder fönsterbrädan bakom sängen som nattduksbord. Där står en Dr Westerlund-doftpelargon, ett gäng böcker och ett foto på Tuva när hon var bebis. Jag är noga med att mobilen inte ligger bredvid mig under natten, jag tror att jag sover så bra för att mobilen är i ett annat rum på natten.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
Loving you med Minnie Riperton.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
Oftast ingenting, jag bara går och lägger mig och somnar. Ibland så läser jag någon bra bok innan jag ska somna.

Hur är din säng bäddad?
Helst i vita eller gråa sängkläder i linne.

6

Vad är ditt bästa sova gott tips?
Att ta ett varmt bad för att sedan krypa ner i en nybäddad säng och läsa en bra bok tills man somnar. Ha det fint omkring sig är också viktigt. Om man ändå skulle ligga och tänka på något som ger en huvudbry så brukar det hjälpa att tänka – jag lovar att det ska jag tänka på imorgon! – och då brukar jag somna som en liten bebis.

Hur sover du egentligen?
Jag vill ha två kuddar och ett täcke är ett måste. Sedan sover jag på sidan, gärna med täcke mellan knäna och barnen bredvid mig.

Vad har du på dig när du sover?
Nattlinnen från Polarn o Pyret på vintern och tunna skira vita nattlinnen på sommaren.

Hur är din sovfrisyr?
Håret är helt utsläppt.

2

Vad har du för säng?
En stor dubbelsäng där hela familjen får plats.

Vad gör du mitt i natten?
Antingen sover jag som en stock eller så sitter jag i soffan och ammar. Kanske kollar jag på ett bra TV-program samtidigt. När jag var gravid så gick jag upp för att kissa… men nu slipper jag det!

7

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
Jag vädrar sovrummet varje dag! Och så försöker jag att ha det städat och inte ha så många prylar som stör. Jag älskar även att ha nybäddade sängkläder.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
Haha! Bra fråga. Hmmm… Det måste vara någonstans när jag har däckat på något konstigt ställe på en festival. I en koja kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *