Jag måste berätta en viktig sak

Det här är ett mycket viktigt inlägg som jag vill att så många som möjligt ska läsa. Det har hänt saker som har påverkat mig och min vardag. Jag önskar att jag kunde ignorera det, vilket jag gjort i tre år, men nu tar det stopp. Jag måste dra näven i bordet. Detta måste helt enkelt få ett slut, för jag orkar inte mer.

Jag startade min blogg för snart tre år sedan. Då hade jag knappt några läsare alls men jag tyckte att det var roligt att blogga ändå. Jag gjorde det mest för mig själv men tyckte såklart att det var roligt att få kommentarer av de få läsare som jag hade. Men helt plötsligt, från ingenstans, så började jag få elaka kommentarer. Det var alltid samma nålstick, alltid samma avundsjuka och alltid något nedlåtande om mig. De handlade om hur jag såg ut, hur jag skrev, om mitt jobb eller om andra saker. Personen gav aldrig sitt rätta namn men jag kunde känna igen stilen på kommentarerna och grammatiken. Såklart så skriver man ju aldrig sitt riktiga namn när man skriver en elak kommentar, jag tog för givet att det var ett så kallat ”troll”, ett fenomen som tyvärr är ganska vanligt i den digitala världen. Så fort jag fick en kommentar så visste jag inte om det var en god eller ond kommentar. Alltid samma klump i magen.

Jag började moderera kommentarerna, såg till att jag alltid måste se kommentaren innan jag godkände och de fick synas till allmän beskådning. Men trots det så tog det inte stopp. Denna personen var nöjd med att det var endast jag som såg vad som stod. Till slut handlade inte kommentarerna bara om mig, utan det började komma påhopp och privata kommentarer om min familj också. Okej att man får stå ut mycket som bloggare men när någon uttalar sig om min familj, då har man gått på tok för långt.

Men det slutar tyvärr inte där. Samma person har även skrivit elaka mail och elaka kommentarer hos andra bloggar MEN med mitt namn och med min bloggadress som avsändare. Nu börjar det bli riktigt otäckt. Folk har alltså trott att jag har blivit ond och börjat skriva elaka saker om dem, vilket såklart aldrig har hänt. Jag skulle aldrig sjunka så lågt. Så med detta inlägg så vill jag att ni ska veta att om ni har någongång fått ett elakt mail eller en elak kommentar där det står att jag är avsändaren så vill jag att ni kontaktar mig så fort ni bara kan! Det är viktigt. Det är extremt obehagligt när någon kapar min identitet, utger sig för att vara jag och sprider rykten om mig som inte är sanna. Jag mailar endast från hej@bonjourvintage.se och petersson.madde@hotmail.com och såklart alla diverse jobbmail där jag har jobbat tidigare. Har ni fått ett mail av mig men från en annan mailadress så kan ni vara säkra på det inte är jag som har skrivit det.

Man kan alltså rent krasst säga att jag har en stalker. Det har såklart gjort att jag har tänkt ett flertal gånger på att sluta blogga. Stänga ner bloggen och säga tack och hej då, vi ses aldrig mer. För detta tar ju såklart på min energi. Men sen kom jag på efter mycket funderande att om jag skulle sluta fotografera, sluta skriva, sluta uttrycka mig själv och sluta blogga, då skulle ju denna personen få precis som den vill. Jag har ju fått så mycket genom bloggen; nya vänner, nya jobbtillfällen, nya kontaker, nya idéer och nya fina läsare. Jag vill ju egentligen inte sluta.

Nu är det så att jag är inte ensam om detta, jag känner fler i min närhet som har blivit drabbad av samma person. Och det viktigaste av allt är att vi vet vem det är.

………………………………………………………………

Translation: This is a very important post that I want as many people as possible to read. Things have happened that have affected me and my family  I wish I could ignore it, which I’ve done in three years, but now it has to stop. I have to pull the fist on the table. This simply has to end, because I cannot take it longer.

I started my blog almost three years ago. Then I had hardly any readers at all, but I thought it was fun to blog anyway. I did it mostly for myself but of course it was also fun to get comments of the few readers I had. But suddenly, out of nowhere , I started to get nasty comments . It was always the same type of comments, full of jealousy and always something concerning me. They were about how I looked like, how I wrote about my job or about other things. The person obviously never gave his real name but I could recognize the style of the comments and I figured it out they were all coming from one person. Of course people never write their real names when writing nasty comments, I took it for granted that it was a ”troll” , a phenomenon that is unfortunately quite common in the digital world. As soon as I got any comment even if I didn’t know if it was a good or bad comment, I always got anxious.

I started moderating the comments, made sure that I always have to see the comment before I got it approved and visible to the public on my blog. But even so, it didn’t stop. This person was satisfied that it wasn’t only me who saw what was happening. In the end, was not only the comments about me, but this person also started attacks and private comments about my family including my little daughter. Okay, this kind of actions may be included in blogger’s life but when someone tries to slander my family, then it has gone way too far.

But it hasn’t finished here on my blog. The same person also wrote nasty emails and nasty comments in other blogs BUT with my own name, pretending to be me, giving my blog’s address as the sender. Now it starts to get really nasty. People have therefore thought that I have become angry and started writing nasty things about them, which of course never happened. I would have never gone so low.

So with this post I want you all to know that if you have ever received a nasty email or a malicious comment that says that I was the sender, I want you to contact me as soon as you can ! It is important . It is extremely uncomfortable when someone hijacks my identity, pretending to be me and spreading rumours about me that are not true. I mail only from hej@bonjourvintage.se and petersson.madde@hotmail.com. If you have received an email from me but from a different email address, you can be sure it’s not me who wrote it. I have a stalker. But this “stalker” has definitely gone too far. This situation made me think many times that maybe I should quite blogging – shut it down, say thank you and goodbye, and never see you again. This whole situation got me loose so much of my energy, but I realized that if I stop shooting , stop writing, stop expressing myself and stop blogging, then this person would surely get pleased. I’ve gained so much thanks to this blog: new friends, new job opportunities, new Contacts, new ideas and new fine readers. I do not intend stop.

Now I know that I am not alone with this problem. I know a person who has been affected by the same person as me. And the most important thing is that we know who this person is.

39 reaktion på “Jag måste berätta en viktig sak

 1. Siri

  Människors avundsjuka tycks inte ha några gränser, och det är riktigt obehagligt! Polisanmäl! Jag hoppas att det kan skrämma personen till att sluta. Det är hemskt att du ska behöva fundera på att sluta med något för att någon försöker förstöra för dig!

  Kram på dig och din familj, du är bäst!

  Svara
 2. Johanna Retrolover

  Men fy vad hemskt. Så glad att du väljer att fortsätta fota och blogga, tycker du är helt grym på det.
  Polisanmäl! Även om polisen inte gör mycket så får personen ifråga en prick i registret för alltid. Och det kan hen bannemej få för att hen gjort dig illa.

  Svara
 3. Frida

  Hej Madde! Fy, det var verkligen tråkigt att höra!! Skönt att du fortsätter skriva för jag tycker din blogg är helt fantastisk

  Svara
 4. Sarah

  Det har inte slutat alltså? Nej, kan tänka mig att din framgång, att du är så modig och har startat eget är en ytterligare nagel i ögat på denna individ.
  Har du polisanmält? Gör det!
  Massor med styrkekramar till dig från lilla jag som tycker att du är alldeles fantastisk och underbar på alla sätt!

  Svara
 5. Frida

  Fina Madde!
  Det är otäckt vad svartsjuka kan göra med människor, vilken galenskap det kan leda till. Förstår att det här har varit och är skitjobbigt för dig! Du får se det som träning. Jag hoppas att din hud har blivit alltmer teflonliknande för varje kommentar du har fått. Att ha styrkan att låta folks skit rinna av en är något man har nytta av hela livet. Du får absolut inte ta åt dig av ett sådant knäppo!
  Din blogg är min absoluta favvo, som godis för ögonen och själen och jag vet att mååånga med mig känner likadant, så snälla, lägg inte ner!
  Pussar och kramar/ Frippe.

  Svara
 6. Malin

  Sjukt att det inte finns lagar som skyddar mot sånt här. Skandal! Jag tycker det vore hemskt synd om du skulle sluta blogga på grund av det där lilla helvetet. Hoppas innerligt att det inte kommer hända. Heja dig!

  Svara
 7. Fina Frun.se

  Fy vad obehagligt! Och fina du – sluta aldrig vara du bara för att en ond människa försöker förgöra det av avundsjuka.

  Vi är många som gillar ALLT du gör. Stor KRAM/
  FinaFrun.se

  Svara
 8. Elin

  Så jäkla obehagligt! Hoppas ni kan sätta dit personen.. Fortsätt blogga, tänk så många som gillar dej o bloggen. Vi är med dej! Kram

  Svara
 9. Nina

  Nä, FY! Vad bra att du inte låter denna någon vinna. Du vet att din blogg är en storfavorit hos mig och det hade verkligen blivit tomt utan den. Jag förstår att det är as-jobbigt, men försök att inte låta energitjuven ta för mycket av ditt engagemang! Heja! Kram

  Svara
 10. Linea

  Usch vad sjukt och obehagligt! Jag tycker det är väldigt starkt gjort av dig som fortsatt blogga ändå! Och riktigt bra att du sätter ner foten! Sånt här är inte okej!
  Stå på dig och polisanmäl människan.

  Svara
 11. Sara

  Men fy tusan! Hoppas detta ger sig, sånt vill man ju verkligen inte vara med om.
  Tycker du gör helt rätt som inte låter ”denna” vinna genom att sluta göra saker som du tycker om!

  Svara
 12. Sara

  Det är tråkigt att dagens samhälle tycker det är okej att hoppa på människor på nätet, att det har blivit ”accepterat” att göra vad som helst och säga vad som helst på internet. Jag tror knappast att ens 90% av de som gör på ett sådant sätt skulle våga att säga det till någons ansikte i verkliga livet.

  Internet har blivit de fegas tillflyktsort. Här kan du vara ”anonym” och strunta i konsekvenser. Vi får dock hoppas att din stalker antingen skaffar ett förstånd eller att polisen får utrymme att agera.

  Beundransvärt att du väljer att fortsätta med bloggen. All styrka till dig!

  Svara
 13. Madelene

  Fortsätt! Du är en fantastisk bloggare, och vi är många som skulle sakna dig om du försvann. Hoppas den tragiska personen bakom kommentarerna omvärderar sin tråkiga hobby och gör något vettigt med sin tid istället.

  Svara
 14. Johanna

  USCH! Du är grym på att skriva, fota, vara kreativ och en stor inspirations källa. Massor av kärlek till dig! Hoppas din stalker inser hur denna person förstör. Bra att du berättar och vilket gör det lättare för andra att berätta. Jag hejar på dig.

  Svara
 15. malin - miss kitten heart

  min lillasyster har också problem med elaka kommentarer, men dom skriver inte (längre) i hennes blogg, utan kommenterar om henne i hennes fd kompis blogg, en kompis hon skildes från på inte så bra sätt. den fd kompisens blogg har under drygt två år fungerat som en plattform för spydigheter och pikar, och kommentarer, och när syrran försöker få det att sluta, så säger fd kompisen att vadå, det handlar ju inte alls om henne. för hon skriver ju aldrig ut namn, ingen gör det. folk är så fruktansvärt små ibland.

  Svara
 16. Linn

  Förstår inte varför folk gör sånt, man kan ju omöjligt må bättre i längden av att va elak mot någon annan:/ styrkekramar till dig!!

  Vill också tala om att din blogg oftast inte går att öppna i safari.. Varken i IPhonen eller i Ipaden:/ tänkte det kunde va bra att veta och jag vill ju gärna kunna kika in här varje dag:)

  Svara
 17. Sofia

  Fy vad sjukt! Bra att du skriver om detta, tror den aktuella personen i och med det förlorar sin känsla av makt. Starkt av dig!

  Svara
 18. Sara S

  Så himla knäppt. Läskigt och elakt och allt sånt men jag kan liksom inte fatta det (och jag är ändå beteendevetare). Hur kan det vara ett så vanligt fenomen? Vilka är dessa? Jag har plöjt massor av bloggar sen bloggens begynnelse och är rätt ”aktiv” i att kommentera och diskutera men har som regel att inte skriva något jag inte skulle säga (och jag säger ju aldrig nåt hemskt till nån). men just den biten med elaka kommentarer är nog det som gjort att jag aldrig skaffat nån egen blogg för jag hade inte klarat det. Hoppas verkligen den här typen slutar upp och helst att du ”får fast” hen på något sätt, det måste ju bara vara straffbart på nåt sätt.

  Svara
 19. Martina

  Åh, fy tusan säger jag bara! Att människor kan vara så elaka är för mig ett stort mysterium. Avundsjuka är det värsta jag vet!..
  Tack för en fin & peppande blogg:)
  Kram Martina

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *