Blogghjälpen – Stöd människor på flykt!

blogghjälpen kvadrat

Det finns en bild på en pojke som många pratar om just nu. Den lilla treåriga pojken Aylan som hittades död på en strand i Turkiet, bara för att han och hans familj ville komma till ett land där det inte finns krig och där dom inte ska vara rädda hela tiden för att dö. Det skär sig i hjärtat när jag ser bilden, men samtidigt är pojken inte ensam. Det är tusentals flyktingar som flyr Syrien och andra krigsdrabbade länder varje dag i hopp om att hitta trygghet. Det finns dom som dör i Medelhavet eftersom säkerheten på båtarna är minimala men det finns också tusentals som överlever och dom är rädda, blöta och äger i princip ingenting. Då har vi ett ansvar att bemöta dom med öppna armar, sluta tänka på vart dom kommer ifrån, vilka dom är och börja se varandra som människor.

Pressen säger att detta är den största flyktingkrisen sedan andra världskriget och samtidigt möts flyktingarna av stängda gränser i Europa. Situationen är så desperat att vi alla behöver hjälpa till med något.

Därför har jag och mina bloggkollegor startat BLOGGHJÄLPEN – stöd människor på flykt! Målet är att tillsammans med er läsare så ska vi samla ihop 50 000 kr, pengar som går oavkortat till hjälporganisationen UNCHR Sverige som stödjer FN:s flyktingorgan UNHCR:s arbete för att skydda och hjälpa människor som tvingats fly från krig, konflikt eller naturkatastrofer.

Just nu behöver barn och familjer som flyr över Medelhavet ditt stöd. En gåva på 255 kronor räcker till ett nödpaket som räddar liv. Din hjälp behövs idag!

Du kan ge ditt bidrag här, det har jag gjort!

Tillsammans med er läsare är vi starka!

Tusen tack för din hjälp <3

Flora Wiström
Madeleine Petersson
Emma Sundh
Lovisa Hellström
Elsa Billgren
Vicky Inoue
Sofia Byström
Emily Dahl
Emmy Lundström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *