Om att tro på sig själv och bli sin egna chef

2

Jag har jobbat hårt. Som egenföretagare och kvinna så händer det att jag möts av fördomar. Nu när jag är gravid också så gör det hela inte lättare. Men trots alla kommentarer och frågor så måste jag säga att det sporrar mig faktiskt ännu mer att driva mitt företag framåt. Jag vill visa min dotter och bebisen jag har i magen att kvinnor kan. Att vi kan starta företag och bli våra egna chefer. Skapa vår egna väg och vägra ta skit från andra. Sluta bry oss om vad alla andra säger och tycker när vi blir matade med kritiska åsikter varje dag, vare sig vi vill eller inte. För vi är inte jämställda än, inte ens i världens mest jämställda land.

Men jag vet att vi är kapabla till så mycket, jag hoppas bara att vi blir fler som vågar! Jag vet så många som vantrivs på sina jobb, som får mindre i lön jämfört med sina manliga kollegor, som inte får vara med på stormöten för att kvinnorna anses ”kackla för mycket” och som tystas ner hela tiden. Jag vet detta för jag har varit med om det själv. Konstigt att det är så många kvinnor som har dålig självkänsla då? Som inte vågar säga ifrån när de tycker att något är fel. Jag vet att om det är något som är möjligt så är det att både kvinnor och män är lika kompetenta till att våga gå sin egna väg och utveckla företag i rätt riktning, bara vi är starka i oss själva och får möjligheten.

Detta får mig att vilja visa alla manliga chefer som tryckt ner mig under mitt arbetsliv att – kolla, det går faktiskt att vara kvinna, jobba hårt och driva ett framgångsrikt företag! Även fast du inte trodde på mig så var det kanske bara att jag ville göra det på mitt sätt och jobba för mig själv. Inte för dig.

Så heja alla kvinns och heja alla män som vill att det ska vara jämlikt på denna planeten, alla dagar på året! Det är bra att vi uppmärksammar problemen under denna dagen men kampen fortsätter även imorgon. Och överimorgon. Tills vi når dit.

6 reaktion på “Om att tro på sig själv och bli sin egna chef

 1. Cecilia

  Bra skrivet! Du är verkligen en ”strong independent woman!” Jag ser pup till dig för allt det du lyckats åstadkomma, du har verkligen gjort verkligen av dina drömmar!
  Kram

  Svara
 2. Eva

  Och kan tilläggas att alla kvinnor inte bli diskriminerade och nedtystade i sina anställningar, även om man inte är sin egen chef. Jag har t ex alltid haft högre lön än min man som är i samma bransch, även nu när vi jobbar för samma arbetsgivare. Jag har suttit i ledningsgrupper och fått respekt och blivit lyssnad på av såväl manliga som kvinnliga kollegor. Och jag är inte starkare, smartare eller mer driven än någon annan. Och jag har gråtit på toan many many many times på jobbet, fast oftast inte pga dum gubbe även om det visst har varit skälen en del gånger. Man ska inte blunda för strukturerna och att det är långt kvar innan mångfald och jämställdhet på arbetsplatsen är uppe i acceptabel nivå. Men glöm inte att även finns massor av goda exempel inom både egenföretagare och andra anställningsformer 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *