Sammetssoffa och julstök

Några dagar kvar till jul. Jag kokar knäck och kolor. Lägger in sill. Planterar hyacinter. Bakar saffranskaka. Kokar tomtegröt. Vattnar blommor. Julstädar. Köper klappar och tänker på rim. Men ibland är det lugn och ro. Då tänder jag brasan och läser böcker och barnböcker i våra nya röda soffa som jag hittade på en loppis för någon vecka sedan. Trodde inte mina ögon. En röd sammetssoffa med en röd liten fåtölj. Lyckan!
Vi slängde ut vår storsoffa och ersatte den med lillsoffan. Om man gillar vackra ting så får bekvämligheten lida pin. Den agerar som en mellanhand just nu tills vi får våra nya soffor. Sedan får den bo i vårt framtida torp. Ja, just det lilla torpet som vi drömmer om, som vi vill fylla med loppisprylar, syltburkar och hemliga lappar. Som vi vill fira jul, påsk och midsommar i. Som vi ska åka till när vi behöver en trädgård med äppelträd och morötter. Men den dagen, den festen.

18 reaktion på “Sammetssoffa och julstök

 1. Lycke

  underbart!!! älskar den fina, här eller i torpet vilket som är den underbar! jo det där med hoyan, den växer så gott av sig själv, men det tar lite tid. man vattnar den ca en-två gånger i veckan, lite mer när det är så torrt, och den tar sig liksom själv med tiden. inte mycket näring och inte för mycket jord, en väldigt tacksam växt med andra ord…den bästa jag vet ****
  med lite tålamod får du den finaste…

  kramar mot jul, Lycke

  Svara
 2. Lycke

  Underbar soffa och fåtölj, absolut något jag skulle ta in här med 🙂 önskar dig och de dina en underbar Jul. och du…blomman den sätter fart med tiden..vattnar kanske högst två ggr i veckan och byter sällan jord, verkar som de trivs bäst när man glömmer dem lite 🙂 och inte mycket näring heller!

  många långa julkramar Lycke

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *