Paris deux: Den stora loppisdagen

Andra dagen bestämde vi oss för att åka till Frankrikes största loppis: Marché aux Puces i Clignancourt. Vi tog tunnelbanans blåa linje 4 till Clignancourt. När vi kom fram så möttes vi av en marknad med kitschiga saker och billiga prylar. Detta plöjer man igenom snabbt och svänger sedan vänster för att komma till den underbara loppisen!
Där var gångarna fyllda med murgröna och vintageklänningar. En loppisälskares dröm!
En gammal karta över Frankrike.
Gunghästar från 50-talet.Här vill jag bo ♥
Poppis med pinnstolar! Och det var verkligen inte billigt. Tur att man redan har så många hemma.
En fin jordglob.
Och världens sötaste grammofon.
Om jag ägde en restaurang så skulle jag ha denna fiskskylten vid entrén.
På en bra loppis kan man köpa ett gäng färgglada pioner.
Och plåtburkar i olika former.
Pastellstolar.
Vackra klänningar.
Efter ett tag slog vi oss ner vid ett bistro och beställde två café créme.
Tittade på folk, skrev på fina vykort och blev pigga av kaffet.
Sedan var det dags att titta vidare. Vi gick till retroloppisen där det fanns stora bokstäver, flamingos och en Brum-bil!
Det satt folk överallt som drack vin och spelade kort, läste i böcker och klippte i tidningar. Skönt lördagshäng!
Här kunde man även köpa vin i en postvagn! När vi var fyllda med intryck och nöjda med våra fynd åkte vi vidare till Marais för att äta falafel och titta i vintageaffärerna. Men det får ni se lite senare!

24 reaktion på “Paris deux: Den stora loppisdagen

 1. Emelie

  Åh loppis i Paris!! När jag var i Paris hittade jag verkligen ingenstans, jag och Carl var verkligen totalt vilse. Jag tror jag måste dit igen och förbereda mig innan lite mer så jag hittar dit jag vill!

  Svara
  1. Madeleine

   ja det kan vara lite krångligt med svåra gator och så, men om man verkligen lär sig hur tunnelbanan funkar så är det hur lätt som helst att ta sig fram! och tågen går typ var fjärde minut så det går snabbt! ska göra en paris-guide snart så ni får hålla utkik efter den!

   Svara
 2. Caja

  Men åh, jag MÅSTE till Paris någon gång… så vackert och det finns ju gamla nycklar (älskar gamla nycklar men har inte hittat några)! Dock kan jag ingen franska :/

  Svara
  1. Madeleine

   jag är inte heller så bra på franska, men oftast förstår de vad man säger på engelska eller så får man gestikulera med armar och ben. och jag vet, nycklarna är helt underbara!

   Svara
 3. felicia

  Jag har ju aldrig varit i, som inne i stan, i Paris. Så dåligt av mig. Men det är perfekt med de här guiderna och tipsen, jag har samlat på mig Parisaktiviteter för flera veckor! Det ser helt fantastiskt ut.

  Svara
  1. Madeleine

   åh felicia, du skulle älskade det. tro mig! du ser till och med ut som en fransyska så du skulle smälta in hur bra som helst! jag ska göra en paris-guide snart med de bästa tipsen så då får du ”riva ut och spara” enligt traditionsenlig vecko revyn-manér :)

   Svara
 4. Ellen

  Tjena Madde! Vilket bolag flög ni med och vilket hotell bodde ni på? Jag och Johan är helt värdelösa på att hitta i Parisdjungeln och jag håller på att bli tokig. Kram

  Svara
  1. Madeleine

   tjena ellen! vi flög med sas, relativt billigt och mycket bra och tryggt. jag är lite flygplansrädd av mig men med sas gick det hur bra som helst. hotellet som vi bodde på heter hotell magellan. mysigt litet hotell som låg i arr 17.

   men jag ska ge dig mer tips, håll ut!

   Svara
 5. Marcela

  My dream is to visit a place like this, jeg vil liksom kjøpe alt! Jeg er så lei meg jeg dro til Paris da jeg var så ung, og jeg var bare opptatt med å ta bilde av Eiffeltårnet. haha
  xoxo

  Svara
 6. Linda

  Hej!

  Jag och min kille ska till Paris om tre veckor och jag ska verkligen besöka minst en loppis, förmodligen den här. Får man se fynden? Var det dyrt? Vad kostar en plåtburk tex? På ett ungefär såklart :)

  Svara
  1. Madeleine

   hej! och så roligt att ni ska åka dit snart. absolut, jag ska visa fynden i sett senare inlägg. det var rätt dyrt på marknaden men det finns loppisar som är billigare. och jag gjorde faktiskt rätt bra fynd ändå. det är ju dyrt i paris så man får räkna med att inte hitta saker för en tjuga om man säger så :) så det beror på vem säljaren är och vad det är för plåtburk. men säg ca 200 kr?

   Svara
 7. Linda

  Hej igen!

  Tack för svaret! :) Är väldigt spänd, åker på söndag! Vi har planerat att gå ganska mycket men undrar ifall du vet vad det kostar att åka tunnelbana? Vi hade inte tänkt köpa ett sånt där tre dagars kort nämligen =)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>