Japansk berså

Häromdagen hittade jag två fina assietter som påminner väldigt mycket om Berså och kostade nästan gratis: fem kronor stycket! Tallrikarna är gjorda i Japan men vet inte så mycket mer. Vet ni? Jag hittade också små plastäpplen som jag tänker använda till en juldekoration. Annars tycker jag att de liknar marsipankörsbär eller små sockeräpplen som man håller i handen. Mer kitsch till julen!

16 reaktion på “Japansk berså

  1. Madeleine

   ja se där! det finns en stämpel under och där står det ”japan”. men kopparna har ju exakt samma mönster som de på bilden med de små svarta prickarna och allt. det är ju något roligt påhitt!

   Svara
   1. Frida

    Jag har redan investerat i ett par :). Sen tänkte jag att jag måste ju tipsa dig om dessa vantar. Så du har varit o fyndat på Miljöstationen. Jag var där igår men det blev inga inköp. Ha en trevlig helg!

    Svara
 1. Lycke

  vad underbart vackert!!! Jag vet ingenting egentilgen om märken ochsådant så
  jag tycker du bara är glad och tar emot för de var så underbart fina!!! äpplena också, du kan ver-
  kligen det där med att ordna fotografier fint måste jag säga. och miljoner tack för alla fina ord..

  finakramar en fredag, Lycke

  Svara
 2. Helen

  Since researching for a short time to get a great content articles pertaining to this point . Checking out in Google I finally picked up this blog. After reading these details I’m just glad to enunciate that I’ve got a really good impression I discovered whatever I wanted. I most certainly will ensure to don’t forget this web site and take a visit consistently.

  Svara
 3. Camilla

  Hejsan! Jag bor i Tokyo och är ganska säker på att tallrikarna och tillhörande koppar har tillverkats för de så kallade 100-yensshopparna som finns överallt i landet. I sådana butiker kostar allt 100 yen styck (just nu ca 8 kr) och utbudet av bl.a. koppar, glas och tallrikar och fat är ofta stort. Så plagiat för massproduktion helt enkelt. Men lika söta för det 😉

  Svara
  1. Madeleine

   tack för himla bra svar! jag har förstått att berså är rätt stort i japan så det är ju inte konstigt att de har gjort kopior av berså. men jag tycker också att den är söt!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *