Påsken på Hotell Borgholm

Under påskhelgen bestämde vi oss för att hitta på en ny tradition. Vi hade en längtan till Öland och när vi fick möjlighet att besöka Hotell Borgholm (länk) så bokade vi in en sjurätters middag med tillhörande hotellövernattning och frukost.

 

Så vi kom till Borgholm runt kl 16 på skärtorsdagen och checkade in på hotellet. Här i restaurangen skulle vi äta vår oförglömliga middag, bilder på maten finns på mitt Instagram-konto (länk). Det fanns verkligen något för alla. Skog, hav och slätt.

 

De nya ägarna hade renoverat hotellet varsamt, lyckats med konststycket att bevara historian samtidigt som de har fått in sin egna stil och känsla. Som stylist vet jag hur svårt det kan vara, att hålla balansen mellan två världar och mötas på rätt sätt. Det hade blivit så otroligt fint i restaurangen och på hotellrummen. Sådär skandinaviskt, medvetet och stilrent som man vill ha det.

 

Alltså allt man kan önska sig för att helhetsupplevelsen skulle bli komplett! Något för ögat och för munnen. Middagen var oförglömlig. Servicen var toppklass och menyn var välkomponerad. Jag drack det godaste dessertvinet jag någonsin har druckit (tydligen gjorde kronprinsessas Victoria också det under hennes bröllopsmiddag), det serverades praliner som bland annat smakade pelargon (smaken var helt mind blowing!) och vi åt fantastisk mat som man längtar till. En av de bättre matupplevelserna som både jag och Jonne upplevt.

 

Mätta och belåtna begav vi oss till hotellrummet, det är ändå höjden av lyx – att kunna ta hissen upp till sitt rum och somna efter en god middag nere i salongerna. Rummet som lämnade ingen besviken. Alla detaljer var så väl noga genomtänkta och man hade verkligen hyllat Öland på bästa tänkbara sätt.

 

Såhär såg vårt rum ut! Underbart ljusinsläpp och utsikt över takåsarna, sköna sängar, fräscht badrum, en sittdel med fåtöljer, skrivbord och allt var välstädat. Vad mer kan begära? Ser ni den gula lilla skylten till höger på sängen? En sån där sak som sticker ut och som väcker nyfikna tankar… Filten är gjord av 100% ull och fick en gul liten märkning, precis sånna som fåren har i sina öron.

 

Man fick ta med sig fröpåsarna med blomkrasse. Vårkänslorna infann sig direkt.

 

Vackra kuddar från Jeanette på Kookon, älskar hennes tyger! Har en taklampa med japanskt tyg i sovrummet som kommer därifrån.

 

Här skulle vi sova gott!

 

Lyxiga morgonrockar var pricken över i:et.

 

Precis lagom stort.

 

Mysig sittdel med en bok om Öland.

 

När vi vaknade på långfredagen så sken solen på solens och vindens ö!

 

Vi såg Ubbes Vinyl från hotellrummet, som hade öppet dagen till ära.

 

En fin skylt att vakna till!

 

Vi avnjöt vi frukost i frukostrummet som kändes mer som ett kök hemma hos någon.

 

Vackra keramikskålar.

 

Vi fick världens hotellfrukost/brunch serverad. Så välkomnande och mysigt.

 

Och det fanns mycket att välja på, presenterat på ett snyggt sätt.

På alla sätt och vis 🙂 Jag är den hotellfrukost-typen som vill smaka på lite på all möjligt så jag inte går miste om något gott jag aldrig smakat på tidigare! Kanske hittar man en ny favorit?

 

Efter frukosten tog vi en härlig vårpromenad genom Borgholm. Körsbärsträdet hade börjat blomma.

 

Vi gick ända till kallbadhuset och njöt av den lugna och harmoniska atmosfären som alltid infinner sig när man är i Borgholm.

 

Påskigt i varje hörn!

 

Till och med på torget hade dom pimpat med en stor tupp gjord av grenar, ett riktigt konstverk! Efter promenaden åkte vi hem till Kalmar – mätta, pigga och lyckliga ända in i själen! Det var en mysig start på påsken som jag gärna gör om igen.

Nu när jag skriver några dagar efter vistelsen och alla intrycken har sjunkit in så kan jag säga att det är en riktig lyx att få ha Hotell Borgholm så när sig. Helt klart värt ett besök – eller hundra! Nu hoppas jag innerligt att vi gör detta blir en tradition varje påsk. För att sätta guldkant på sina dagar måste man unna sig så man orkar med vardagens och dess måsten. För här på Hotell Borgholm var det bara njut från början till slut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *