Pepparkaksbaket är det bästa baket

6345

Att baka pepparkakor en adventssöndag med de finurligaste formarna. Det är nästan heligt att rulla ut pepparkaksdegen på mjölat bord, trycka ner de små formarna i den tjocka degen och försöka pilla upp dem försiktigt för att sedan göra om proceduren ännu en gång. Detta görs helst tillsammans med tända ljus och julmusik i högtalarna och det är sådant som kan förgylla en hel helg. Pepparkakorna blir liksom lite godare när man gör dem själv. Lite småbrända så att de smakar knäck och kristyr som piffar upp. Och att äta en tekanna, en kaffekok, en kastrull och ett eiffeltorn i pepparkakor istället för en gris, en gumma och en gran. Det blir lite roligare så!

De fina kakformarna funkar även till andra kakor än pepparkakor och de heter Progiotti från Alessi, köpta på royaldesign.se. Eiffeltornet kommer från Leilas general store. Den snygga serveringsbrädan kommer från Jamie Oliver och royaldesign.se.

3 reaktion på “Pepparkaksbaket är det bästa baket

  1. Angeliqa

    Åh jag håller med. Vårt pepparkaksbak är nästan en helig tradition, alltid på en adventssöndag. Det är så mysigt att förbereda deg, baka, lyssna på musik och bara njuta av tillvaron.

    Och jösses så fina formar! De ska jag definitivt slå till på!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *