Lyxigare soffklädsel från Bemz

Detta inlägget är ett samarbete med Bemz.

Vi köpte en ny soffa för två år sedan då vi verkligen var trötta på vår gamla soffa som varken var praktisk eller speciellt skön. Så vi började vår stora soffjakt. Eftersom vi är en barnfamilj så behöver den vara tålig men den skulle samtidigt vara snygg och passa vår livsstil. Tre överraskningar i en, lite som ett Kinderägg alltså. Vi jämförde många soffor men till slut landade valet på Söderhamn tresitssoffa från IKEA. Den var djup, stor, mjuk och snygg att titta på, alla rätt alltså! Men ett minus var benen som följde med, vi tyckte inte alls att de passade till själva stilen så vi bytte ganska direkt mot nya ben från Prettypegs.

Sedan skulle vi välja tyg till soffan och var säkra på att det var just en grå soffa vi ville ha, så vi valde det lite dyrare tyget med linnekänsla. Efter bara några månader så såg jag att tyget började få noppor, vilket är typ det mest oskönas man kan ha på ett sofftyg. Jag löste problemet med att ha en filt på sittdynorna men denna filten hade en förmåga att alltid korva sig och ibland försvinna helt spårlöst så man fick uppfinna filthjulet på nytt. Efter ytterligare ett år så var tyget outhärdligt, det enda jag kan jämföra känslan med är sandpapper. Ja ni hörde rätt, sandpapper.

Men som tur är så finns ju Bemz som gör lyxigare soffklädsel med högre kvalitet till just IKEA-soffor. De har otroligt många tyger, stilar, färger och mönster att välja på – och har soffklädsel till alla soffor som finns till försäljning på IKEA. Genialisk idé om du frågar mig! Och jag kände ett starkt behov av en ny klädsel till vår soffa med bara två år på nacken. För det är ju ganska dumt att köpa en helt ny soffa bara på grund av tyget…

Så till slut landade valet på ett mörkgrått sofftyg i 100% linne, Brera lino – Espresso för att vara korrekt. Det som är så bra denna soffklädsel är att den är mjuk, tålig och soffan får verkligen en helt ny softare look! Och ett stort plus är att du kan tvätta sofftyget i 40 grader. Tyvärr så kunde man inte göra det med klädseln från IKEA, där var det enbart kemtvätt som gällde enligt anvisningarna. Ofta jag hänger på kemtvätten…

Till  soffan matchade vi med kuddfodral som heter Brera Lino – Indigo, för att bryta av det mörkgrå med något mer åt det blåa håller så det skulle matcha med vår blåvita tapet och vår mörkblåa ryamatta. Och yes, Bemz gör även kuddfodral och klädsel till sängar och till stolar.

Så jag kan varmt rekommendera Bemz om du vill göra din IKEA-soffa lyxigare och få den lite snyggare, för tro mig – tyget gör soffan! För när du investerar i en soffa så ska den vara skön, prakisk och snygg. Då behöver man justera vissa saker för att den ska vara personlig och visa vem du är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *