Sponsrat inlägg: Familjen Kavat

kavat-101

Alltså det finns skor och så finns det skor! Kavat är ett sådant märke som jag använt ända sedan jag var en liten knodd. Jag hade Kavat när jag lekte i sandlådan, när jag gick på disco i fritidsgården och när jag promenerade hela vägen till skolan. Deras starkaste kännetecken är att dom är miljövänliga, stilrena och slitstarka. Kavat visar att man faktiskt kan förena det praktiska och det snygga. För det bästa är ju ändå när man kan känna sig fin som man samtidigt springer 1000 meter med kompisen utan att få skoskav.

16

När jag fick förfrågan om att göra ett samarbete med Kavat så kände jag bara en enorm tacksamhet eftersom detta företaget står för så många bra saker som jag tycker är viktiga. Att nu kunna se mina egna barn ha på sig likadana skor som jag hade när jag var liten gör mig både nostalgisk och så himlans glad!

kavat-53

Tuva fick välja vilka skor hon ville (praktiska morsan tyckte kanske att Kavats skitsnygga sneakers hade varit perfekta för säsongen just nu) men Tuva ville bestämt ha de tjusiga sandalerna Ammenäs som var turkosa. För det finns inget finare än turkost just nu enligt modelejonet Tuva!

kavat-58

Jag ville att vi skulle fota på Kalmar Slotts innergård. Ljuset är magiskt där och när det är vår i luften så känns det nästan som att man är i Italien med alla kullerstenar och den mäktiga fasaden som renoveras varsamt.

kavat-102

Här har jag på mig de klassiska chelsea bootsen Bodås som är så snygga! Denna modell är tillverkad i ett miljövänligt och kromfritt skinn samt är miljömärkt med EU:s officiella miljömärkning EU Ecolabel.

13

Jag var dock tvungen att välja storlek 41 denna gången. En gång i tiden så hade jag 39 i skor men efter varje graviditet så har jag fått öka en skostorlek. Är det någon annan som känner igen det fenomenet? Tänk om jag får fler barn? Kommer jag få storlek 45 till slut!? Tur att det finns svarta skor då som gör att fötterna ser mindre ut än vad dom är.

2

Hur som helst så är skorna rackarns snygga och passar till i princip allt. Black is the new black.

kavat-104

Och den lille påskharen Olle har på sig de otroligt söta skorna Mobacka som väcker de nostalgiska känslorna till liv! Mobacka är en retro edition av den traditionella bebiskängan men med modern touch och nya material.

kavat-107

Jag tänker på Madicken, Saltkråkan och Bullerbyn på samma gång. Och Kajsa Kavat såklart.

kavat-54

Olle ville bestämt ”stå” på den gamla brunnen.

4

Hela familjen samlad! Det är inte varje dag som man får till en familjebild vill jag lova.

1

Sedan skulle vi gå och fika, barnens belöning efter modelljobbet.

5

Det som är så bra med Kavat är att dom alltid tänker på miljön när dom tillverkar skorna. Samtliga skor är fria från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten. Det känns bra eftersom vi måste tänka på att vi inte har en plan(et) b till våra minsta personer.

7

Jonas har också på sig Bodås men med en fin ljusbrun färg på lädret och en ljusare sula. Han har haft Kavat-kängor under alla år som vi har varit ihop, vilket blir snart nio år nu!

kavat-100

Den lilla blåluvan hittade vårblommor längs vägen som hon absolut ville plocka…

10

…och så fick jag den finaste lille buketten av Tuva som slår alla pampiga blomsterarrangemang och proffsbuketter i världen <3

4 reaktion på “Sponsrat inlägg: Familjen Kavat

 1. B ettan elofsson

  Åh vilka fina bilder och skor,blev genast sugen på att skaffa ett par. Finns dem i nån butik så att man kan prova dem (jag har också fått större fötter efter mina barn)…kram på er betan o robban

  Svara
  1. bonjourvintage Inläggsförfattare

   Hej Bettan! Kul att du gillar skorna! Jag har mailat Kavat och fick som svar att Arnolds Skor, Deichmann City och Deichmann Hansa har Kavat-skor. Sedan vet jag att dom finns Öland Köpstad också i butiken Sko Dej!

   Svara
 2. Camy

  Även jag har nu beställt ett par Kavat till lillan! Och själv har jag ett par sandaler från Kavat som blev på tok för smala i modellen efter graviditeten, men jag spar dem till stora barnet som snart växer i dem
  I Göteborg har det öppnat en liten Kavatbutik i stan, toppen när man vill prova fina skor för både stor och liten!
  Glad Vår!
  Hälsningar Camy
  PS: Jag tycker också att Ammenäs är jättefina!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *