Vad ska man med känslor till? Dom gör ju ändå som dom vill.

img_8696_5818953fe087c33f3a1643ec

Hej fina ni. Det var inte meningen att det skulle bli så sorgsen stämning här på bloggen, men livet är som det är. Ibland är det upp och ibland är det ner. Och eftersom jag är en väldigt högkänslig person (HSP så det bara smäller om det) så blir känslorna extra starka när det händer något. När jag är glad så är jag liksom superglad och när jag är ledsen så blir jag superledsen. Ibland skulle jag bara vilja skita i alla mina känslor och lyssna på denna låten om och om igen. Speciellt partiet med stycket: Vad ska man med känslor till? Dom gör ju ändå som dom vill.

Men vad är det med den här hösten egentligen? En riktig skithöst om jag får säga mitt. Trump blir president i USA, så många människor dör och lämnar oss, fina relationer tar slut och nära vänner blir sjukskrivna av utmattning. Om man inte har haft en livskris tidigare så är det ganska lätt att få den nu. Som den optimist jag är så försöker jag se ljuset i allt men just nu är jag bara mest trött. Det känns som att det är så otroligt mycket på mina axlar just nu.

Då är det bra att tänka tillbaka på den tiden när jag var glad och inte kände mig så nedstämd för allt som händer. Som när jag var uppe med familjen i Stockholm. Vi bodde på hotell, åt god mat, gick på Junibacken och så lanserade ju jag och Emma våra klänningar på Jumperfabriken. Då var jag glad. Jag tror att det är viktigt att man försöker tänka tillbaka på happy moments och även göra saker som man mår bra av varje dag för att inte falla ner i dimman. Ta ett varmt bad, läsa en bra bok, lyssna på låtar som man tycker om, ta en fika med en fin kompis eller bara ligga i soffan och titta på favoritserier. Just nu har jag inte hunnit med något av det.

Men jag har bestämt att allt ska bli bra igen. Även om det har hänt så mycket skit och det är så grått ute så har jag bestämt att allt får ta sin tid och jag måste låta känslorna få ha sin gång. Snart kommer jag tillbaka. Starkare, modigare, klarare och bättre. Och kanske samma glada person som jag en gång var.

Den fina bilden har Karoline tagit.

4 reaktion på “Vad ska man med känslor till? Dom gör ju ändå som dom vill.

 1. Ellen

  Känner så mycket igen det där, att liksom ha känslorna utanpå kroppen. Är en glad är en superglad, är en ledsen gråter en helt okontrollerat. Men trösten i det är ju att en också kan känna alla fina saker så himla noga, in i minsta detalj.

  Hoppas i vilket fall som helst att vintern blir snäll mot dig, och alla andra. <3

  Svara
 2. Fru Blomma

  Åh vad jag känner igen mig i det där. Jag tycker dock det är skönt att det finns medicin som kan hjälpa en att inte hamna för djupt när det går neråt. Det har funkat för mig.

  Svara
 3. Lisa Nylander

  Du vet var du har mig,
  Du vet var jag finns.
  Vi har alla våra livspussel att lägga,
  Och det är inte alltid det man vill hinns.

  Du finns i mina tankar ofta Madde. Stor kram ❤️

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *