Puss till alla fina mammor!

1798574_10152165485126482_2436296835205437971_n

Idag är det ju mors dag och nu är det alltså dags att lyfta upp alla fina mammor där ute! Dagen till ära har jag på mig en kornblå vintageklänning, mörkgrönt skärp, skor från Swedish Hasbeens och ett rött läppstift som heter China red och kommer från Make up store. Vi har firat dagen med att äta en fantastiskt god jazzbrunch på Söderports uteservering med nästan hela familjen och en härlig promenad genom Slottsparken.

Att få bli mamma är något extremt stort, helt plötsligt har man en liten person till att ta ansvar för förutom sig själv. Jag var 24 år när vi fick Tuva. Jag hade precis blivit färdig med min utbildning på Hyper Island när jag var höggravid och då bodde vi i Stockholm. Två månader efter examensdagen så kom vår lilla Tuva till världen och då hade vi redan hunnit hitta en ny lägenhet och bosätta oss i Kalmar. Den dagen jag blev mamma var mitt stoltaste och lyckligaste ögonblick. Tuva förgyller mina dagar och när jag inte är med henne så saknar jag hennes rufisga hår på morgonen, hennes glada glädjetjut när hon ser en kanin, hennes klapp på min kind när hon ser att jag är ledsen och hennes hårda kramar när jag hämtar henne på förskolan. Det är sådant som gör att man glömmer bort tidiga morgnar, trotsålder och allt vad det där heter. När hon sitter i sin barnstol bakom mig på cykeln och vi susar förbi affärer och hus får det mig att tänka på när jag själv satt bakom min mamma när hon cyklade med mig sittandes bakom.

Jag tänker att jag ska lära Tuva allt som min mamma har lärt mig. Att man ska alltid säga vad man tycker och att man alltid ska vara sig själv, även om andra kanske inte gillar det. Min mamma är min största förebild och jag hoppas att Tuva kommer att se upp till mig lika mycket som jag ser upp till min mamma.

Denna dagen är även en dag då det är dags att rösta och påverka vårt samhälle. Jag har bestämt mig för att rösta på ett parti som jag tror på och som kan göra att Tuva kan få en bättre framtid när hon växer upp. För att jag har ett ansvar över mig själv, över mitt barn och hennes framtid. Jag är feminist och jag ska göra allt jag kan för att Tuva ska få den plats i samhället som hon förtjänar. För kvinnor är starka och mammor är starka. Det har de alltid varit men de har bara inte fått sin röst hörd och nu är det dags att ta plats på riktigt.

En stor puss till alla mammor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *