Hej från mig och magen!

bonjourvintage_våfflor

Här kommer ett hej från mig och magen! Den har växt på rätt mycket senaste tiden och om bebisen ska följa Tuvas fotspår så kommer den lille att komma cirka en vecka innan beräknat förlossningsdatum, så då är det ungefär tre veckor kvar tills det är dags! Men tre veckor går ju så sjukt snabbt och Tuva har mini-sportlov just nu så vi har fullt upp med att pyssla, fika och mysa om dagarna. Det är fantastiskt fint att ha den stora magen framför sig hela tiden, jag kommer faktiskt sakna den sedan när bebisen kommer ut – samtidigt väldigt fint att vi får träffa den där personen som gömmer sig i min mage och just nu har jag gravidkrämpor som jag inte önskar någon. Sådana som man kanske inte prata så högt om… som t ex att en kan kissa på sig när en nyser, men det är väl högst normalt eller?

Jag har dock aldrig varit så mycket för att tabubelägga saker – bättre att vi pratar om dom och att vi delar med oss av våra brister och krämpor om vi känner för det. Det kan ju faktiskt vara någon mer där ute som har det precis lika jobbigt som jag. Och så känner jag mig som en val just nu, ligger mest i soffan (när jag inte tok-boar) i min ljusblåa gravidklänning (typisk val-färg) och drömmer om ett badkar med varmt vatten (och att få dricka champagne). Badkar kommer definitivt vara ett måste när vi ska köpa hus! Det och kakelugn, en stor trädgård och punschveranda. Men innan vi hittar vårt drömhus så bor vi kvar i vår sekelskifteslägenhet, som är en trea på 80 välplanerade kvadratmetrar, ett tag till. Bebisen kan ju ha sin säng och sin byrå med kläder i vårt sovrum så länge – och vips så har vi klarat oss ett år framåt rent boendemässigt.

Det var nog allt från den här gravid-dagboken för idag! Nu ska jag ta en dusch, ta på mig mitt randiga nattlinne som jag fick i julklapp och läsa Nina Åkestams bok Meningen med hela skiten.

Sov gott önskar jag och magen!

4 reaktion på “Hej från mig och magen!

 1. vardagskonst

  Tror det är viktigt det där, att få prata av sig om sånt som faktiskt händer rent kroppsligt med andra. När jag var gravid tyckte jag det var omöjligt att låtsas om något annat. Det sker ju så dramatiska förändringar med kroppen under den tiden och blir så närvarande. Heja dig som inte gömmer!

  Svara
 2. Cecilia

  Hihi. Det där med att kissa på sig när man nyser. Kanske något man får dras med även efter bebin har kommit ut (ialla fall jag). För att inte tala om att hoppa studsmatta!!

  Finaste magen!

  Kram

  Svara
 3. Karin

  Det är så mysigt med små barn. På ett sätt längtar jag lite efter ett hus där mina egna kan springa runt. Blir speciellt suger när jag läser det här om hur ni pysslar och myser i väntan, under ett mini-sportlov. Så mysigt! Kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *