Jag drömde om dig och nu finns du

tuvan

Alla dessa dagar och nätter som jag har längtat efter dig. Innan du fanns så kände jag mig vilsen men du har gjort mig ödmjuk, snäll, förstående och gett mig en stor dos med tålamod. Det finns ingen som kan se igenom mig som du gör med dina nyfikna ögon. Det finns ingen som kan göra mig så glad som du gör med ditt härliga skratt. När du är med mig så försvinner alla bekymmer, allt grått och allt tråkigt. Världen målas i den mest gladaste pastellfärg som man kan någonsin komma på. Jag drömde om dig och nu finns du.

bonjourvintage-gulle

När du kom till oss så var jag helt plötsligt mamma till en underbar liten unge. Inte visste jag hur man gjorde eller hur jag skulle bete mig men jag tänkte att sunt förnuft måste alltid vara den bästa regeln när man är förälder. Om du fryser så tar jag på dig en varm kofta, om du skriker så ger jag dig mat och om du ser trött ut så lägger jag dig i barnvagnen så vi kan gå på en promenad och samtidigt får du frisk luft. Efter att tag så lär man sig och allt blir så självklart. Du kommer alltid i första rum och det är en ära att få lära känna dig.

rödluvan

Du säger alltid så roliga saker så att jag och pappa kiknar av skratt! Ibland är du lillgammal och säger istället kloka saker som gör att vi får tänka ett extra varv. När du ser att något har gått sönder så går du och hämtar din lilla hammare och ska banka och laga det. Du är en fixare och du vill att något ska hända hela tiden!

bonjourvintage

Du styr gärna upp kalas varje dag och låtsas som att det är någon som fyller år. Tar fram dukar, tårtor, bestick ur kökslådorna, festglasen, flaggan, på med hattarna och sedan så ska vi sätta oss och fira tillsammans. Du är så bestämd så att du vet redan hur vi ska sjunga födelsesången och vad vi ska låtsasäta. Jag tänker att du har fått det från mig. Vi är så lika med ändå olika, min fina lilla Tuva.

hej

Och jag älskar dig mer för var dag som går. Om man nu kan älska någon mer än vad jag älskar dig.

8 reaktion på “Jag drömde om dig och nu finns du

 1. Lilly

  Men så fint du skriver! Jag blir alldeles tårögd! Du har fångat det där som jag tror att många mammor känner…på ett så fantastiskt fint sätt.

  Svara
 2. karin

  så väldigt fint skrivet, och så väldigt söt hon är! som någon sa i en kommentar över så har du nog fångat det många mödrar känner och tänker. väldigt fin! kram

  Svara
 3. Fru Vintage

  Åh vilka fantastiska bilder och du skriver makalöst fint! Kärleken till våra barn är det finaste vi har! Och det finaste VI kan ge DEM förutom den, är kärleken till deras pappa! Var rädda om varandra! Kram Fru Vintage

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *