Tuva 6 år!

Skärmavbild 2016-08-10 kl. 08.28.58Skärmavbild 2016-08-10 kl. 08.35.37

Hurra! Igår fyllde Tuva hela 6 år! Vi har ju semester på Gotland just nu och igår var det alltså Tuvas födelsedag. Dagen började med att jag och Jonas hade ställt klockan på 6.20, vi tassade ner till köket för att baka sconesen från min bok. Det är nämligen tradition att vi alltid bakar scones till frukost när någon är födelsedagsgris! Sagt och gjort, vi tog med Olle ner och började rådda med frukost till alla familjerna samt en frukostbricka till Tuvas ära. Varm choklad, yoghurt med flingor, scones med ljus i och vattenmelon. Vi gick upp och sjöng för henne samtidigt som jag blåste bubblor. Det var ett av önskemålen som Tuva hade, att jag skulle blåsa bubblor på henne när vi kom in 🙂

Hon öppnade nästan alla sina paket (ett paket med lego hade vi sparat till kvällen) och sen gick vi alla ner och åt av den stora frukosten som vi hade dukat upp. Efter det åkte vi till Kneippbyn för att besöka sommarlandet som finns där. Där kunde man titta in i Pippis riktiga hus Villa Villerkulla, titta på teater, äta belgiska våfflor, åka karuseller, köra bilar, hoppa studsmatta, klättra, spela på chokladhjulet (och Tuva vann!) och göra andra roliga saker som var anpassade för barn. Tuva tyckte att det var sååå himla roligt och gav Kneippbyn fem stjärnor av fem möjliga! Efter besöket på sommarlandet så åkte vi och handlade till Tuvas kalas på kvällen, hon hade beställt grillat så Jonas gick all in och gjorde hemmagjorda hamburgare med halloumi och massa tillbehör. Efter det blev det prinsesstårta, skattjakt och som sista grej så ville Tuva leka kurragömma med alla! Men då hade jag redan gått till sovrummet för att natta Olle och somnade själv… Haha. Så det kan bli när man är en trött mamma som har firat sin lilla tösabit från klockan halv sju till sen på kvällen. Fullt ös medvetslös!

Kan inte fatta att Tuva är 6 år och ska börja förskoleklass om bara några veckor! Jag var 24 år när jag fick henne och det var en av mina lyckligaste dagar. Det kan låta som en klyscha, men när hon kom i mitt liv som blev allt komplett. Allt kom på plats liksom. Min finaste älskade Tuva-Lu som säger så roliga saker hela tiden. Så klok, modig och rolig. Älskar henne så mycket!

Och nu måste jag göra i ordning mig och äta frukost för snart ska vi åka till Visby och sen ska vi ha kräftskiva. Men mer om detta en annan dag. Puss och hej!

6 reaktion på “Tuva 6 år!

  1. Britt Blomqvist

    Vilken underbar födelsedag för Tuva och så fint att vi fick ta del av den här på Facebook!
    Ha en fortsatt härlig semester på ön <3

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *