Våffeldagen!

Idag är det ju den stora våffeldagen och det finns inget som är så gott som frasiga våfflor med sylt och grädde! Men jag tycker att våfflor passar verkligen när som helst, alla dagar i veckan. Antingen som mellanmål, som frukost, som lunch eller som världens bästa efterrätt. Det händer att jag fuskar och köper våffelmix i affären men om man vill göra egna våfflor så ska ni få ett bra recept. Glöm inte bort att använda mycket smör när ni gräddar våfflorna och att grädda dem länge så att de blir härligt frasiga!

Våffelrecept som ger 10 laggar.

50 gram smör
4 dl vetemjöl
2,5 dl kallt vatten eller vichyvatten
2 krm salt
4 dl vispgrädde

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Rör samman mjöl, vatten och salt till en jämn smet.
3. Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och smör i smeten, som blir ganska tjock.
4. Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
5. Klicka i ca 1 dl smet och bred ut den lite. Grädda tills våfflan fått fin färg. Låt svalna på galler så att den behåller sin sprödhet.

3 reaktion på “Våffeldagen!

  1. Isflingan

    Klart man äter våfflor idag! 🙂 Mina är dock gjorda på grahamsmjöl och gräddfil och utan smör i smeten för att bli lite nyttigare till vardags. Till det serveras keso, färsk frukt och bär. Galet gott! 🙂

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *