I love scones

scones

Alltså det är ju så lätt att göra scones. För ibland händer det ju att man vaknar upp på morgonen och det finns inget bröd eller något annat ätbart hemma. Då kan man lätt svänga ihop detta superenkla receptet och få nybakade scones på bordet på typ en halvtimme. Scones smakar bäst när de är precis nygräddade med en klick smör på så att det smälter tillsammans med en skiva ost och marmelad. Eller varför inte lemon curd eller honung på? Himmelskt gott! Det finns en hel del recept på scones men de med filmjölk i brukar bli de saftigaste bröden och de är perfekta till långfrukosten eller till afternoon tea. Här kommer receptet som vi alltid använder oss av:

scones bak sconesen

4 1/2 dl vetemjöl och 4 1/2 dl vetemjöl special
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk socker
1 tsk salt
100 g smör
4 dl filmjölk

Blanda mjölet med bakpulver, socker, salt i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och blanda det med resten av ingredienserna i bunken tills degen blir smulig. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en tjockare deg. Dela degen i 4 bitar. Tryck ut varje degbit på 2 bakpappersklädda plåtar till runda kakor ca 18 cm i diameter. Skär ett djupt kryss i varje bröd. Grädda mitt i ugnen i 250° ca 12 min. Låt sconsen svalna på galler innan det bryts i bitar. Om ni inte är så många så kan du halvera receptet så att du får två stora scones istället för fyra. Lätt som en plätt!

scones receptEn kopp te med lite honung i till sconsen är fantastiskt gott. Hoppas ni gillar receptet lika mycket som vi gör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *