Kladdkakans dag!

10616873_314799508718129_1457916916_n-1Idag är det ju kladdkakans dag! Jag hann baka en kladdkaka innan jag skulle till butiken så jag har gottat mig hela dagen tillsammans med mina kunder. Och ser ni porslinet? Finaste kopparna, skålarna, tallrikarna och assietterna från House of Rym har kommit in till butiken idag. Har suktat efter dem i flera år så det känns liksom extra fint att jag själv kan sälja det snyggaste porslinet i min egna butik!

Och receptet på kladdkakan då? Det kommer här:

Ingredienser

2 ägg, 2.5 dl socker, 4 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 100g smör, 1 dl mjöl, 1/2 tsk salt

Så gör du

1. Smält smöret på låg temperatur i en kastrull.

2. Vispa upp ägg och socker med en elvisp tills smeten är riktigt porös.

3. Rör ihop de torra ingredienserna, dvs kakao, vaniljsocker, mjölet och salt i en skål. Häll över detta i smeten och rör ihop försiktigt. Häll det smälta smöret och fortsätt röra tills det blir en jämn och smidig smet.

5. Häll ner chokladsmeten i en brödad löstagbar form.

6. Grädda kakan i ugnen, 175 grader i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill att kladdkaka ska vara. Nu kan du passa på att vispa grädde!

7. Ta ut kladdkakan och låt den svalna. Servera med grädde eller glass. 

2 reaktion på “Kladdkakans dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *