Tröttheten, Skam och semlor

Skärmavbild 2017-03-03 kl. 15.10.09

Mina fredagskänslor kan beskrivas med två ord just nu: övertrött och sötsugen. Jag sov tre timmar i natt. Jag skyller allt på amningen och Skam. Man blir lätt besatt av den där serien och just nu är jag halvvägs in i den tredje säsongen. Blev tagen av Noora och Williams kärlekshistoria och håller på att smälta av Isak och hans känslor… Ni som har sett Skam vet vad jag menar.

Denna veckan har hittills innehållit semlor som åts upp i ett nafs, två fikor på Balck, ett hemlighetsmakeri, två säsonger av Skam, en lunch med Diana på Porten, ett simhallsbesök då jag fick se Tuva simma (!), jobbplanerande, ett blomköp och ett herrans massa ammande.

Helgen som kommer ska innehålla brunch med mamma och barnen, ett besök på Kalmar teater, rödvin, mello och förhoppningsvis en lång sovmorgon – om jag har tur. Vi håller tummarna för det, denna morsan behöver verkligen komma ikapp med sömnen.

Och i allt detta så tänker jag djupa tankar på val som man gör i livet. Man gör ju faktiskt val hela tiden, medvetna och omedvetna. Vad man ska äta på morgonen, vad man ska säga till en nära vän, vilka bilder man ska gilla på Instagram och vilket jobb man väljer att gå till varje dag. Ska jag gå åt höger eller ska jag gå åt vänster? Men tänk om man går åt fel håll? Så fel att det gör ont? Vi vill skona oss från det värsta och vill alltid ta den rätta vägen. Men jag har lärt mig en sak – magkänslan har alltid rätt. Den slår nästan aldrig fel. Och om det skulle bli fel, så går det faktiskt nästan alltid att göra om så det blir rätt.

Hoppas att er helg blir fin, vad ni än väljer att göra!

En reaktion på “Tröttheten, Skam och semlor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *