Kroppkakor är livet

25Som den sanna smålänning jag är så älskar jag kroppkakor! Det känns som att man antingen älskar eller avskyr denna delikatess till maträtt men jag är född och uppväxt med kroppkakor. Vi åt det visserligen inte varje dag när jag var liten men enligt tradition så lagar vi alltid hemmagjorda kroppkakor under höstens marknad i min hemby. När vi är på Öland så försöker vi att äta det så ofta vi bara kan. Och snart är det dags för den stora skördefesten på Öland och då kommer det definitivt ätas massor med kroppkakor!

50Det ska vara grädde, lingonsylt och smör till kroppisarna som ska vara mjuka och saftiga. Inga torrbollar här inte. Och givetvis ska det drickas mjölk till.

53Om man får en bit sockerkaka med grädde och jordgubbar efteråt, tillsammans med en kopp kaffe, så är man hemma. Och mätt. Som en kroppkake-plätt.

10 reaktion på “Kroppkakor är livet

 1. Kajsa

  Kan du inte visa lite mer av huset, hur det ser ut. Nu kan det ju vara så att du faktiskt gjort det nån annan gång och att mitt minne sviker mig. Men ifall du inte har gjort det så hade det varit jätteroligt att se mer.

  Svara
  1. bonjourvintage Inläggsförfattare

   Absolut, det kan jag göra. Har visat hur det såg ut i juni och för en vecka sedan men jag kan göra ett till inlägg om torpet!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *