Vintagebröllop

Häromdagen damp det ner en bok i vår postlåda. Men det var inte vilken bok som helst, utan en bok om vintagebröllop! Perfekt nu till alla stundande sommarbröllop med vintagetema. Vintagebröllop – mode & stilar under 100 år av Marnie Fogg lämnar ingen vintageintresserad besviken. Boken tar upp alla årtionden under 1900-talet och man får se allt från 80-talets marängbakelser till 30-talets eleganta och svala klänningar till Christian Diors berömda skapelser med getingmidja och vida kjolar. Det är mycket bröllopsklänningar, det är unika skisser och det är inspiration till bröllopsfesten med förslag på olika teman. Jag kan rekommendera boken till dig som vill klä dig som en filmstjärna på ditt bröllop eller för dig som älskar att titta på fantastiska fotografier med de mest flådiga klänningarna genom tiderna. Boken har gett mig supermycket inspiration till mitt framtida bröllop! Och nu tittar vi!
Mitt favoritårtal, 50-talet.
Förslag på 70-talstema med festen med tillhörande guide till inköpsställen och idéer.
90-talet är såklart med. En klänning med rosor och en bukett med rosor får representera det årtiondet.
Eller vad sägs om att bära en marängbakelse på den stora dagen! 80-talet, vart tog du vägen?
Allas vår sagoprinsessa Diana med världens längsta slöja.
På 70-talet var det poppis att skita i skorna och gå barfota ala hippie.
När jag gifter mig vill jag ha på mig en av dessa fantastiska skapelserna av Christian Dior.
Eller denna med en stor slöja i björkskogen.
Fantastiska och unika skisser.
Min favoritbild på Audrey Hepburn. På hennes bröllopsdag med en roskrans.
Efter att ha läst boken så fick jag så mycket inspiration till att sy! Tänk om det hade funnits en kompletterande bok med instruktioner på hur man kan sy liknande klänningar själv med tillhörande mått och mönsterkonstruktion. Det hade varit grejer det!
Translation: A look in the book ”Vintage weddning – fashion and styles 100 years” by Marnie Fogg.

7 reaktion på “Vintagebröllop

 1. Angeliqa

  Åh det finns så mycket vackert man vill ha till sitt bröllop. Jag hittade min klänning väldigt fort eftersom jag visste precis vad jag var ute efter (vintage, 50-tal), tyll och spets) men det finns tusentals vackra vintageklänningar att välja på. För att inte tala om dekorationer till festen och dylikt! Nästan så att jag vill gifta mig igen bara för att få planera ett till bröllop.

  Svara
 2. Karin

  Fick den av min pojkvän i födelsedagspresent tre veckor efter vi förlovade oss. Så läser lite varje kväll för att kombinera ihop den perfekta klänningen.

  Svara
 3. Jorunn

  Det är verkligen en jättefint bok! Fick den själv av min mamma för några veckor sedan för att få inspiration till mitt eget bröllop nästa år 🙂

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *