Paris!

Bonjour mina vänner! Nu ska ni få se hur vår första dag såg ut i Paris! Det var jag och min pojkvän som åkte dit. Vi bestämde att mini fick stanna hemma med mor och farföräldrarna. Vi tog tåget till Köpenhamn, flög till från Kastrup till Paris och när vi väl var framme så tog vi en smidig buss till hotellet. Hur bra som helst!
Man kan säga att denna dagen började och slutade på en fransk balkong. Vi åt hotellfrukost och bestämde vad vi skulle göra med dagen.
Vår granne hade en porslinskatt i fönstret.
Efter hotellfrukosten bestämde vi oss för att ta tunnelbanan till Eiffelltornet! Vi hade nämligen ett ärende att uträtta.
När vi väl kom fram så fanns det en fin och snirklig karusell. Egentligen finns det karuseller lite överallt i Paris.
Det fanns även ett sockervaddstånd och det var jag och barnen som ville ha.
Jag äter på ett stort rosa moln.
Eiffeltornet! Vi tog lite kort på en affisch som jag har gjort för Emmabodafestivalen. För att visa deras frankofila satsning eftersom de bokar en hel del franskt så tyckte vi att det vore utmärkt att ha tornet i bakgrunden. Resultatet kan ni se på Emmabodafestivalens Facebook-fan page!
Plötsligt började det regna och då sprang vi till ett träd för att få skydd. Vi stod där en stund och drack champagne tills det hade gått över.
Sedan var det dags att gå in mot affärerna!
Jonas håller i en Popidyll-champagne. En bild på ett vildvuxet hus som vi såg på vägen.
Vi gick förbi avenue Silvestre de sacy.
Och många macaronsaffärer.
Till slut kom vi fram till vårt mål vilket var Kitusné som är en snygg klädaffär men även ett skivbolag med utomordentligt bra musik. Ett av de bästa enligt min mening!
Jag var rufsig i håret.
Eter en titt i Kitsuné promenerade vi på Saint Honoré där Colette och Chantal Thomas ligger.
När bi blev trötta i fötterna bestämde vi oss för att ta tåget till hotellet igen. Väl ”hemma” satte vi oss på den franska balkongen, drack torrcider från Normandie och lyssnade när grannen spelade piano. Livet! Imorgon ska ni få se när vi var på Europas största loppis, mina vintagefynd från Marais samt en inflyttningsfest hos min vän Zarah. Bisous!

23 reaktion på “Paris!

  1. Titti

    Skal selv til Paris om 1måned.GLÆDER MIG. Hyggeligt at følge jer og gå lidt i Paris-mode:)forsat go tur

    Svara
  2. Kaja Svarva Denstad

    Fin blogg! Hvor bodde dere? Er det en leilighet eller et hotell som har balkong? Etter å ha sett bildene kjenner jeg at jeg ikke kan reise til Paris igjen uten å ha balkong på soverommet. Å høre på gatelivet er nesten det beste med å være et annet sted.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>