Frukost på sängen

breakfastfrukost-by-bonjourvintagevintage-frukost

När man jobbar hårt så får man unna sig frukost på sängen! Även när det är en vardag. En lyxfrukost för mig innebär grapefrukt, kaffe, smoothie med hallon, ägg och yoghurt med hemmagjord müsli. Efter frukosten så sätter jag mig vid datorn och jobbar. Just nu hjälper jag en reklambyrå med en hemsida som ska levereras snart. Mycket roligt och spännande! Samtidigt så försöker jag hinna gå på möten, fotografera, redigera bilder, göra hemma hos-reportage och maila. Jag har upptäckt att frilansa handlar mycket om maila. Jag mailar reportage till tidningar, får mail av folk som vill bara säga hej och peppa eller fråga om att annonsera, mailar leveranser, får tillbaka ett korr som jag ska kolla igenom om allt är rätt och så fortsätter det dagarna i ända.

Och vet ni vad? Jag älskar att maila! För att erkänna så har jag lite telefonskräck. Jag vet inte varför egentligen. Men det började när jag var liten. Jag drog mig för att ringa personer som jag inte kände och tyckte mycket bättre om att ses över en fika istället för att prata en timme i telefon. Nu har jag arbetat bort det mesta av telefonskräcken i och med att jag jobbade som projektledare ett halvår och fick ringa och ta emot samtal i princip varje dag. För det är väl just det som det handlar om. Om man är rädd för någonting så gäller det att göra det om och om igen tills det blir en baggis och man är inte ett dugg rädd längre. Men om jag får välja så vill jag hellre skicka ett mail eller ses över en frukost, bara för att det är roligt att äta grapefrukt och dricka smoothie tillsammans!

 

Translation: When you work hard, it’s ok to eat breakfast in bed! Even when it’s a weekday. A luxury breakfast to me means grapefruit, coffee, smoothie with raspberries, eggs and yoghurt with homemade müsli. After breakfast, I sit byt my computer and work. Right now, I help an ad agency with a website that will be delivered soon. Very fun and exciting! At the same time, I try to catch to go to meetings, edit photos, make home reportage and email. I discovered that freelancing is a lot about emailing. I email feature articles to newspapers, get emails of people who just want to say hello or inquire about advertising, e-mailing delivery, gets back a corr I ’ll check through if everything is right , and so it goes on for days.

And you know what? I love mail! To admit, I have a little phone horror. I do not know why really. But it started when I was little. I didn’t want to call people I didn’t not know and wanted to meet them instead over a coffee. Now I dont have so much phone horror left just because I worked as a project manager for six months and had to call and receive calls every day. For that is precisely what it’s about. If you are afraid of something, you have to do it over and over again until it becomes a piece of cake and you not afraid anymore. But if I get to pick I would rather send an email or have a meeting over a breakfast, just because it’s fun eating grapefruit and drinking smoothie together!

6 reaktion på “Frukost på sängen

 1. Sarah

  Tycker också så mycket bättre om att ses än att ringa! Och föredrar mail framför telefon också för den delen, var också rädd för att ringa främlingar när jag var liten.

  Svara
 2. Maja

  Känner igen det där med telefonen.. Jag är verkligen ingen telefonpratare, är mycket bra på att snurra till det och glömma saker i telefonsamtal.. Men som du säger, övning ger färdighet. Nu måste jag ringa patienter, föräldrar, remittenter och förskolepersonal lite varje dag så hoppas sannerligen att det jobbas bort så småningom. 🙂

  Svara
 3. Marianne

  Vilken drömfrukost! Har också haft telefonskräck, men har nu precis börjat på Swedbanks telefonbank, med utgående samtal. Det går faktiskt bättre än förväntat, och börjar bli allt mindre läskigt 🙂

  Svara
 4. Madeleine

  Jag däremot drar mig för att mejla. Tycker det är så opersonligt. Tycker inte om sms heller, utan jag går hellre och ses eller så ringer jag, för att åtminstone få höra en röst. Kanske för att min mamma var så telefonrädd så när jag var liten fick jag låtsas vara henne och ringa åt henne (vi låter tydligen exakt likadan, både jag, mamma och moster, så folk hör ingen skillnad på oss). Så satt jag där, 12 år med ett manus i handen och pratade viktigheter medan mamma satt bredvid och lyssnade.

  Svara
 5. Nina

  Haha, jag känner igen mig massor. Älskar det här med att kunna maila i stället för att ringa. Och det är så skönt när man supersnabbt plötsligt har betat av 20 mail som annars hade tagit timmar att ta på telefon. och så ligger alla bollar hos andra och man kan ägna sig åt finfrukost eller annat=) Och grapefrukt, blodgrape framför allt, äter jag minst en om dagen. Godaste som finns ju! Kram

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *