Om att överleva hösten

Först och främst, tack för all höstpepp! Ni är verkligen helt underbara och så himla påhittiga. Nu känns det som att hösten är ett väldigt fint och bra ställe att vara på. Det var galet svårt att välja vinnaren eftersom alla skrev så bra saker. Till slut blev det en som fick mitt hjärta att lätta lite i mörkret.
Men nu måste jag få dela med mig av era kommentarer till lyckopiller!
            source.
♦ Man vet att det är höst när man känner behovet av att ha en filt kring sig när man sitter i soffan. Man drar upp fötterna under sig då de känns frusna där nere, ensamma på golvet. Och det är just den stunden som är så himla go. Dricka en kopp varmt te (alternativt ett glas rött), ha musik i öronen och bara njuta.
♦ Halloween. Den högtiden är så sjukt höstpepp så jag nästan spricker! En orgie av orange, röd och gul överallt! Frost på morgonen, sol på dagen. Folk har en anledning till att dansa loss på dansgolven på kvällen, eller ha en Tim Burton-afton hemma. Tim Burton är ett måste på halloween
          source.
♦ Jag har längtat till hösten! Den ska man inte bäva för..! Att sitta på pendeltåget/ i bilen eller bussen, lyssna på härlig musik med regnet sipprandes uatnför. Eller skippa musiken och bara lyssna till regnets smatter mot fönsterrutan!
♦ Bara sitta hemma och njuta av att de levande ljusen lyser starkare och starkare desto längre in vi kommer på året, tillsammans med det godaste våra smaklökar och magar kan sukta efter och en rykande varm kopp med en mörk och härlig smakvåg! Så på med raggsockorna och bunkra upp med ljusen för den underbara hösten med sin färgrika mark är här!
♦ mötas av doften i dörren till en tebutik. botanisera bland allt fantastisk och få lite beslutsångest. promenera hem i sina kängor och en halsduk virad kring halsen. plocka fram pysselskrinet och göra små egna tepåsar av sitt nyinköpta te. (eventuellt kanske göra lite eget te av olika kryddor.) för att sen se ut i mörkret och plocka upp luren… för vad är väll höst utan filtar, te, levande ljus och vänner som skrattar i mun på varann.
          source.
♦ Slår upp ett tält i vardagsrummet, sätter på Yelle på högsta volymen i högtalarna, drar på mig gummistövlarna och festivalhoodien, bjuder in de bästa vännerna och sitter där i tältet och har hemmafestival. Sen när vi druckit upp fulölen och finvinet kryper vi ur tältet och upptäcker att ute på balkongen har de fallit gula löv och vi tycker att de är rätt ok för då får vi sitta hemma och dricka kaffe med småkakor och se alla Wes Andersons filmer om och om igen tills de plötsligt är sommar och festival på riktigt!
♦ Mitt bästa höstpepp är utan tvekan att ställa till med en brakande och höstfärgssprakande höstfest!
♦ spana efter en underbar höstkappa i klara färger, som får allt det grå att försvinna bort, tända ljus till varje middag och sätta upp glada ljusslingor fast klockan inte slagit Halloween ens en gång.
      source.
♦ Mitt allra bästa höstpepp är att åka bort dit hösten är som finast. I mitt fall Paris. Där kan man sitta och smutta på varm choklad på ett café och titta på alla spännande människor och kanske fråga om vägen till loppisen på knagglig franska. Där kan man köpa hem baguette, ost och vin och sitta på hotellrummet och bli alldeles bubblig. Där är hösten som allra finast.
♦ Jag vill ge spontanpresenter till alla höstdeppare och buketter av höstlöv. Det kommer ljusare tider!
Vinnaren är Fröken Portillon. Grattis!
♦ Man sjunker ned i en särskild stämning under hösten. Vaknar ibland om morgonen med en kropp och ett hjärta som känns tungt, tyngre än vad som går att bära på. Och man kan stanna kvar i det eller välja att le. Trots att himlen är grå och solen dold inunder molnen. Iallafall. Mina dagar den här hösten ska fyllas utav böcker (åh Tove Jansson!) och kärlek (ögonblicket när jag drar honom ned över mig i sängen han skrattar och hans skulderblad känns varma) och många dagar sittandes på nåt gammalt favoritcafé där man tittar på gamla tanter (för de låter så himla propra och bär på så mycket, typ hela livet). Och blir det kyligt ska jag blunda och tänka på landsvägar, blåbär och en varm vind som rör om i mitt hår.

8 reaktion på “Om att överleva hösten

  1. karin b.

    härliga bilder du har hittat! hösten kommer bli bättre med en positiv inställning. höst kan också vara lycka bara det händer rätt saker!

    Svara
  2. Emma

    Komiskt att tjejen på bild nr 2 ( den med kameran) är hon som drev original-bonjour vintage-bloggen. Blev så glad när jag hittade hit för att jag trodde att hon hade startat en ny blogg, men tji fick jag!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *