Hemma hos: Lotta på Bråkmakargatan

24Förra veckan var vi i Vimmerby för att besöka Astrid Lindgrens värld och just där spelades Lotta på Bråkmakargatan in! Det var samma hus, samma gata, samma affärer och hela alltet. Jag blev som ett barn igen och det kändes nästan lite overkligt att traska på riktiga Bråkmakargatan, jag älskar ju Lotta! Och självklart fick man gå in i husen också, så därför kommer ett hemma hos-inlägg hos självaste Lotta på Bråkmakargatan.

25De har ju det finaste 50-talskök jag sett. Jag fick så mycket inspiration och började drömma om ett hus med ett kök som har mintblåa luckor och schakrutigt golv. Och sådana snedställda skåp hade jag i mitt kök i Midsommarkransen. Åh vad jag saknar dom!

41Trasmattor, pinnstolar och det fräckaste kylskåpet i stan!

34

9Och en gammal barnvagn mitt i rummet, bara sådär. Scenografen för Lotta på Bråkmakargatan borde få ett pris!

17Kakburk, brödrost och en våg. Ville ha allt!

13I vardagsrummet kände man igen sig.

22Snyggaste lampan hade de också på plats.

29Man fick se barnens rum också. Ni vet där Lotta klipper sönder hennes ylletröja för att den kliar och sticks? Och där Lotta vägrar ta sin hostmedicin? Och där Jonas och Mia leker doktor med Lotta? Precis där var vi.

15Jonas och Mias sängar. Älskar de där fönsterna alltså!

21

42

34'Och Lottas skrivbord där hon brukade sitta och pussla och rita.

50Och efter den rundvandringen så vinkade vi hej då till Lottas hus och fortsatte vår färd genom Astrid Lindgrens värld. Jag kan inte riktigt sluta tänka på huset på Bråkmakargatan. En dag önskar jag att vi hittar ett minst lika fint hus som vi kan renovera i fantastisk 50-talsstil men tills dess kan jag leva på inspirationen jag fick från vårt besök i Lottas hus!

10 reaktion på “Hemma hos: Lotta på Bråkmakargatan

  1. Pingback: Bonjour Vintage hemma hos Lotta på Bråkmakargatan. | Volang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *