Barnkammaren

Barnkammaren är mitt favoritrum i vår lägenhet. Lite som en cirkus och lite som en godisaffär. Med pastellfärgade vimplar, glada kaniner och katter och polkagrisar lite här och var. Barnkammaren används mest som gästrum och redan imorgon så får vi en vän som ska övernatta i rummet! Nu ska vi titta in.
Vimplar från Oskar & Ellen i taket och en tavla som heter Kattkul av Littlephant.
Ett litet bibliotek i fönstret. Både nya och ärvda barnböcker.
I fönstret finns också en kanin som faktiskt är en presentkartong från NK, en dopflagga, en musikhörna med ukulele och flöjt och annat påskigt och fint.
Lampan är som en liten sol och kommer från Ikea. Rosa och gult är våra bästa färger som ni ser!
Vi ville att rummet skulle vara lite som godisaffären i Pippi och har allt möjligt gott på stringhyllorna.
Och mitt i allt står vårt älskade toalettbord. Den fyndade jag för många år sedan i en antikaffär för att ta med mig det till Stockholm och sedan tillbaka till Kalmar.

35 reaktion på “Barnkammaren

 1. Anna

  Jag som inte följt din blogg så länge undrar ju vem Tuva är. Fint rum har hon i alla fall. Så fort jag fått tummen ur och målat väggarna (lavendelrosa) och en stol (ceriserosa) skall jag visa bilder på Hedda och Agnes lilla rum här i vårt Pippihus.

  Svara
  1. Madeleine

   tuva är min dotter som är sju månader. min finaste skatt!
   lavendelrosa låter fantastiskt fint. det vill vi se sen! och jag är väldigt nyfiken på ert pippihus.

   Svara
 2. Pippi

  Åh, vilket fint rum! Jag vill också ha sådana där fina färgglada vimplar i mitt rum. Jag har i alla fall en sådan där gul stringhylla i min hall, och det får duga så länge haha. 🙂

  Svara
 3. eirin

  så utrolig fint! tror jeg ble litt forelska i både toalettbordet og lampen.
  lurer på en ting – hvor har du kjøpt duken/stoffet på bildet under, den grønne? den var superfin, er veldig veldig glad i grønt.

  Svara
 4. Hanna

  så fantastiskt fint! önskar att mitt rum hade sett ut så när jag var liten. och hur underbart är det inte med en hel fönsterkarm fylld med barnböcker? 🙂 (PS: ditt stilleben med hatt, vin, väska och handskar var så fint. sommardrömmen, verkligen.)

  Svara
 5. Linnéa

  Åh så sött rum! Din dotter kommer nog att stormtrivas där när hon är så pass stor att hon vet vad det är att stormtrivas 🙂 Jag skulle i alla fall gärna bo där!

  Svara
 6. Rebecca

  Så gulligt! Den där molnlampan har jag kikat på länge, och hoppats att den ska komma i grönt (den finns ju som bordslampa i grönt) men jag väntar nog förgäves!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *