Adventskalender

På lördag är det 1:a december och då är det dags att öppna den första luckan och räkna ner till julafton! Och för första gången i mitt liv har jag gjort en adventskalender! Den är formad som ett hus och inspirerad av Ferm Livings kalender. Fast denna har röda sidenband på sina fickor och siffrorna är gjorda av mönstertejp.
Tygerna är från IKEA:s textilavdelning och heter Minna. Det gick åt exakt en meter av det vita tyget och ungefär 40 cm av det mörkgråa tyget.
Du behöver även 24 små presenter som du slår in med presentpapper, snören och rosetter. Låt fantasin sprudla! Jag köpte nästan alla presenterna på TGR (himla bra affär), såsom små maracas, plastdjur, träkulor för att göra ett eget halsband, såpbubblor, barnsaxar och annat roligt. Varje gång det är lördag så finns det snask inslaget.
     Om du är sugen på att göra en likadan kalender så lägger jag upp en DIY imorgon. Tills dess kan du införskaffa 40 cm svart tyg, 1 meter vitt tyg, en rulle sidenband i valfri färg, en rulle tejp i valfri färg, textil-lim, samt röd, vit och svart sytråd. Låna en symaskin om du inte har någon.
À bientôt!

5 reaktion på “Adventskalender

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *