Om ett drömhus på Öland

HuspåÖland

Efter att vi hade fikat hemma hos Anna och Julius så tog vi en promenad till detta fantastiska sommarhus. Bara ett stenkast bort från familjen Winbergs gård. Drömmigaste huset jag sett. Det var nästan jobbigt att vara där och titta, för jag tyckte att det var så himla fint och samtidigt visste jag att det inte kommer bli mitt.

30

Det hade ju allt jag någonsin önskat mig av ett hus och lite därtill. Grönskan, storleken, gårdshusen, de charmiga detaljerna, punschverandan. Allt! Tydligen har huset varit med i ett hemma hos-reportage i Gård & torp för något år sedan, kanske att ni känner igen det?

38

Fruktträden blommade och ladugården bredvid lyste med sin härliga faluröda färg.

41

Det hade varit till salu för inte så längesen men såldes innan visning. Inte så konstigt när man ser på det. Här hade man kunnat fira midsommar, göra rabarberpaj och sitta ute och njuta av solens strålar utan problem. Vilken idyll att få tillbringa hela somrarna på Öland.

36

Fint hus, tyckte Tuva. Jag var beredd att hålla med.

49

Och här hade vi kunnat ha en sommaraffär eller ett sommarcafé. Eller en atélje? Eller bara ett väldans fint gästhus.

33

Mäktigt mycket rabarber i den prunkande trädgården.

32

Vackert så det föreslår. 

51

Hej då fina huset! Hoppas att den nya familjen kommer att trivas hos dig. Vi ska spana på dig varje gång vi åker till Lerkaka och hälsa på hos Anna och Julius. Fundera lite på vem det är som bor där, vad dom gör och hur dom trivs. Vi vet att vi skulle trivas väldigt bra där iallafall. Kanske i ett annat liv, en annan sommar eller om det blir till salu nästa gång.

Klart slut, det var dagens drömmare-inlägg. Dags att fortsätta jobba.

7 reaktion på “Om ett drömhus på Öland

 1. Emma

  Wow! Väldans fint må jag säga! Vilken dröm, helt klart! Jag hoppas också på en annan sommar och att jag då får komma på midsommarkalas hos er!

  Svara
 2. Annelie

  Åh, vet precis vilket hus det är. Såg det på hemnet o ville gå på visningen. Så otroligt vackert inomhus o ja, ett hus som nästan bara finns i ens drömmar. Lite tungt i hjärtat känns det allt att det är sålt.

  Svara
 3. Helena / Bara en kaka till

  Det huset är så otroligt fint! Hade inte de förra ägarna en antikaffär? Fryxells eller nåt? Jag var inne i uthusen, och kommer ihåg att det var så vackra tapeter. Hade också gärna bott där. Tänk att driva café där!

  Hoppas allt är bra med dig annars! Kram! 🙂

  Svara
 4. Matilda

  Fantastiskt fint! Jag har bott på landet i hela mitt liv men nu är jag inflyttad i en liten 2a i majorna, inte dumt det heller. Men jag saknar landet så mycket så det gör ont när jag ser de här bilderna, förstår precis vad du menar. En dag ska jag skaffa ett sommarställe som det där, så är det bara.

  Svara
 5. Rebecca Strandén

  Så vackra bilder! Får vi dela en av dessa bilder på Ölands Turistbyrås Facebooksida? Självklart länkar vi till dig som fotograf! /Rebecca på Ölands Turistbyrå

  Svara
 6. Agneta Fryxell

  Tack snälla! Så fint du har skrivit! Det var vi som ägde det. Nu har vi sålt det och tyvärr är det helt ombyggt till ett nytt hus. Jag hoppas de som bor där nu är nöjda och trivs! Kram Agneta Fryxell .

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *