Jul på Artilleriet

Det är ingen hemlighet att jag är kär i Artilleriet. Deras utsökta fingertopsskänsla för stämningar och vackra foton är helt klart sällsynt och så fort de skickar ett nyhetsbrev så blir jag extra glad, för då vet jag att jag kommer få en stor dos inspiration lastad till mig. (Tänk om de kunde göra en tidning i framtiden? Kanske en digital sådan?) Så när deras julkategori kom upp på hemsidan så var det ren och skär njutning att se alla härliga julbilder som de tagit för i år samtidigt som jag omsorgsfullt väljer ut juldekorationer och julklappar.

Den där stora julstjärnan som ni se på första bilden högst upp heter Moravia star och är så fin att den kan egentligen användas året runt. Den har jag precis satt ihop och ska hängas upp nu i dagarna. Ska bara hitta den perfekta platsen i vardagsrummet!

Här lyser den tomteröda färgen med sin frånvaro. Istället får vi vältra oss i dova gröna och gråa färger, mustiga skiftningar och mörka nyanser i deras stämningsfulla bilder. De dukar bordet med naturliga material som linne och använder sig mycket av keramik, både när det kommer till vaser och skålar. Kanske så det såg ut på Jenny Nyströms tid innan de gjorde om tomtens kläder, från gråa till röda?

Och när det kommer till dekorationer så finns det inget finare än att använda sig av blommor och frukt. Man kan göra vackra stilleben och fantasifulla uppsättningar med naturens egna skafferi, det behöver inte vara svårare än så eller kosta så mycket.

Alltså där kan jag tänka mig att sitta och dricka min glögg, spela några parti yatzi och sedan vägra röra på mig förutom när jag ska hämta knäck. Alltid ett stående skämt när en är småbarnsförälder…

I år ska vi fira jul hos oss i huset för första gången och det ska bli så mysigt! Jag planerar och dekorerar i huvudet i princip hela tiden. Vad jag ska baka, vilka kransar som ska få hänga på ytterdörrarna och vilket julpyssel som ska knåpas ihop med barnen. Julen är ändå den mest magiska högtiden på året som har ett slags skimmer över sig och jag tycker att Artilleriets juldekorationer förhöjer den känslan. Man måste inte pynta med tomtar och bockar bara för att fånga den där speciella känslan. Det går lika bra med frukt, blommor och sjukt snygga julstjärnor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *