Bring it on oktober!

bonjour-vintage-september

Man kan lugnt säga att det har varit mycket nu i september. Det har egentligen bara hänt bra saker som att vi till exempel flyttade till huset! Flyttlasset gick direkt efter huskontraktet var påskrivet hos mäklaren. Vi ville liksom inte vänta en dag till innan vi fick fylla kökskåpen med porslin och sova i våra nya sovrum. Men att flytta är en process och inget man gör i en handvändning direkt. Speciellt inte när man har två barn, en butik och en bok som nyligen lanserats. Addera flyttstäd, skolbyte och en vända till Stockholm på det så har du nog fått en ganska klar bild hur min senaste tid har sett ut. När man har så mycket att göra så gäller det att planera in i minsta detalj och ha ordning på alla sina saker för att allt ska flyta på. Vår gemensamma digitala kalender i iCloud har ju varit guld värd. Alla tider har matats in direkt och synkroniserats med Jonas kalender så att vi kan hjälpa varandra med att komma ihåg tider. Men ibland så glömmer man bort saker mitt i allt och tappar bort både plånboken, tiden till bvc samt bankdosan på samma gång. Två steg bakåt. Då får man tänka om och börja släcka bränder istället. Man kan förändra mycket men man kan inte förändra tiden. Den kommer alltid gå framåt, hur vi än försöker vrida och vända på den. Speciellt under tidpress.

skarmavbild-2016-10-02-kl-09-43-57

Jag har även förstått att det är mycket jobb med att bo i hus, speciellt när en har köpt ett gammalt sekelskifteshus från 1902. Men samtidigt kommer det bli en frihet på ett annat sätt. Vardagslivet blir så mycket enklare och vi kommer att spara just denna dyrbara tid. Vi har en trädgård där det finns lekstuga, sandlåda och gungor. Jag får ju så otroligt dåligt samvete när det är soligt ute och jag inte kan ta ut barnen på en promenad. Nu kan kidsen bara springa ut genom ytterdörren och leka järnet direkt! Rena High Chaparral om man jämför med hur det var innan. Vi har en tvättstuga på samma plan som köket och slipper springa ner till källaren (som även låg i ett annat hus!) likt stressade tokar varje gång vi skulle sätta igång en ny tvätt. Vi har ett badkar där barnen kan bada. Innan fick Tuva, 6 år, sitta i en plastbalja från IKEA med böjda knän och låtsas att hon badade badkar. Det kommer bli så mycket enklare! Men just nu är det fortfarande en hel del att göra…

Turligt nog så hittade jag de borttappade prylarna och vi börjar se ett ljus i tunneln! Flyttstädningen är färdig och lägenhetsnyckeln är lämnad till den nya hyresgästen. Äntligen kan jag koncentrera mig på hemmet, barnen, bokfesten (jag har äntligen hittat en lokal!) och lanseringen av minikollektionen hos Jumperfabriken. Jag är i fas nu. Säger vi.

So bring it on oktober!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *