Drömköket på Öland

101Jag berättade för er tidigare på bloggen att vi har vaitr hus- och djurvakter på södra Öland under december och januari. Vi blev tillfrågade om vi kunde ta hand om huset medan familjen reste iväg. Och jag måste säga att familjens hus är en dröm. Jag gillar köket extra mycket och nu ska ni få se varför.

104Här finns en kakelugn vid matbordet som man kan elda i när man får feeling.

115Fina väggbonader.

113En kökssoffa där man kan låta alla sina tankar ila och låta huvudet vila. Rufus gillade speciellt att hänga i kökssoffan. Jag med.

112Öppna hyllor över diskbänken med udda koppar, mintgrön kanna, kakburkar och vackert porslin. Och en ljusslinga från Lagerhaus över allt.

111Jag har alltid tänkt att i mitt drömkök så ska det finnas ett fönster vid diskhon så att man kan titta ut samtidigt som man diskar. Här kan man verkligen det!

110Man märker att familjen som bor i huset har fantastiskt bra smak. ALLT är verkligen så fint! Och så har dom världens bästa kaffebryggare också. Bara en sån sak.

109Fin trälåda från Tretorn galoscher.

108Hur har jag kunnat leva utan köksö tidigare? Så himla bra grej. Tycker det är så fint att dörren är målad i härligaste turkosa färgen, att en sockerlåda med lock sitter fastspikad bredvid dörren så att den kan användas som ett skåp och att skolplanschen får en värdig plats över kylskåpet.

107En zinkbalja är ju egentligen helt perfekt till veden.

106Och små detaljer överallt. Som här, fina grytlappar över dörren.

105Självklart fanns det en vacker gammal vedspis också som funkade fint om man skulle känna för att elda. T ex när det är strömavbrott.

103Det gamla slagbordet var stort och rustikt, verkligen som gjort för att bjuda hem vänner på middag.

104Och bredvid matbordet fanns ett långt skrivbord där barnen kan sitta och rita eller göra läxorna. Genialiskt om ni frågar mig. Då kan alla vara med, även barnen när de är färdiga med maten och vill rita istället.

102 Alltså hur fint? Precis såhär vill jag att det ska se ut i mitt framtida kök, det har verkligen allt man kan önska sig. Just här firade vi min födelsedag och haft nyårskalas. Vi har ätit fredagsmiddagar och bakat pepparkakor. Klappat katten och eldat i kakelugnen. Lagat mat på svartkål från trädgården och tittat ut på snön när jag har stått och diskat.

5 reaktion på “Drömköket på Öland

  1. LisaMarie

    Åh men alltså ÅHH vad fint! Helt galet. Typ inte alls som jag tänkt mig mitt kök just nu (bor helt annorlunda iofs, i lägenhet mitt i stan) men så himla rätt. Tycker det är nästan det bästa betyget när man blir störtkär i nåt som man tycker egentligen inte riktigt är ens stil. Iofs är det ganska mkt min stil ändå, speciellt den turkosa dörren. Älskar dörren. Nästan precis den där färgen har jag på min minibyrå i sovrummet där jag har alla mina underkläder ^^

    Svara
  2. Pingback: 14 Trucos para renovar la cocina de forma sencilla | Arquitectura Today

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *