De dansande tranorna

kakelugn-1vardagsrum_1-1 matrum_1-1 matrum_closeup-1

Jag har berättat att vi håller på att tapetsera vardagsrummet men har varit lite hemlighetsfull med vilken tapet vi har valt. Till slut så landade valet på den underbara tapeten Dancing crane av Emma von Brömssen för Eco Wallpaper och det är alltså de blåa dansande tranorna som har fått pryda väggarna i vardagsrummet! Vi gick ”all in” och tapetserade alla väggar, det tog sin tid men det var så värt. Och jag måste säga; jag älskar faktumet att mönstret har så stark karaktär plus att färgerna gifter sig så fint mot den vita bröstpanelen.

Jag är ett stort fan av Emma von Brömssen och älskar i princip allt hon gör. Emma är helt enkelt ett designgeni ända ut i fingerspetsarna! Denna tapeten är inget undantag, den har liksom allt. Visst är den helt ljuvlig? Dansande tranor kan ju vara det mest våriga som finns och därför längtar lite extra mycket till påsken nu. Vill gömma godisägg i trädgården och äta påskmiddag i vardagsrummet. Helst nu tack.

Min vän Mathias Sterner frilansar som fotograf och han ville ta några bilder i vårt vardagsrum till sin portfolio, så jag sa ”Absolut!” utan att tveka och stylade hela vardagsrummet så att tapetseringskaoset blev ett minne blott. Det fick bli en härlig fredagskänsla med uppdukat bord, tända ljus, champagne, kaffe i kannan och givetvis en brasa i kakelugnen. Kan det bli bättre? Tror icke det!

Och vad händer i helgen? Jo, i kväll blir det tacos med oförskämt mycket koriander och ett glas rödtjut till det. I morgon kommer Lisa och Melker hem till oss för att äta, prata, hänga och kolla på Mello-finalen. Och på söndag blir det långpromenad, gos med barnen och bara ta det lugnt. Det blir fint som snus det.

Önskar er en ljuvlig helg och att era helgdrömmar slår in!

Foto: Mathias Sterner Styling: Madeleine Petersson

6 reaktion på “De dansande tranorna

 1. Sofia

  Älskar den där tapeten! Den gör sig verkligen bra i alla typer av hus! Men nu vill jag prata om din soffan☺var kommer den ifrån? Jättefin!!

  Svara
  1. bonjourvintage Inläggsförfattare

   Jag med! <3 Soffan är en Söderhamn från Ikea, benen på soffan är från Prettypegs!

   Svara
 2. Josefinfint

  Ser väldigt fint ut. Fin styling. Fridfullt. Ljuset. Ja, jag skulle gärna ha en ”hygge”-kväll i ditt vardagsrum! Ha en bra dag!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *