Huset på Gotland

20

Glad måndag på er! Jag tänkte att jag skulle visa er runt i huset som vi hyrde på Gotland! Det var så otroligt fint att jag var tvungen att fota i nästan alla rum, det var ju ett stort hus vi bodde i och var så fint på alla sätt och vis. Som detta köket till exempel där det fanns ett stort bord med vackra stolar och skolplanscher. Här spelade vi sällskapspel och åt våra gemensamma frukostar.

22

Pelargonerna blommade och det fanns minst en i varje fönster.

24

En vacker gungstol fanns också i köket. Här satt vi och ammade när bebisarna blev hungriga.

18

Apropå bebis, här är lille Olle i sjömanskostym! Han sitter så nöjt hos sin pappa och storasyster i soffan och bygger legot som Tuva fick på sin födelsedag. Tuvas högsta önskan är att få åka till Legoland!

17

Men nu går vi tillbaka till köket. Där fanns en stor köksö som var målad i turkos färg. Jag säger som Morran: Vill haaaaa!

13

Att ha en köksö är inte bara praktiskt, Det är så otroligt lyxigt också. Det var här vi hängde, lagade mat och låtsades spela in Mat-TV för det kändes så himla Ernst-igt på något sätt.

16

Under arbetsbänken så fanns det hur mycket förvaring som helst.

b1

I hallen fanns det schackrutigt golv, en stor guldspegel och världens finaste trapp som ni ska få se mer av snart.

14

I hallen var bröstpanelen målad i grå färg och här fanns både regnrockar och gummistövlar.

12

Givetvis fanns det kakelugnar. Bland annat denna fina.

5

Och så var det ju det där med trappan. Det kan vara den finaste trappan i mannaminne! Den var som ett konstverk och att gå i den var en ren fröjd. Tydligen hade den tidigare ägaren varit snickare och gjort trappan på 30-talet.

19

Önskar så att vi hade en sådan trappa i vårt hus. Trapp goal på den!

7

Om man går upp för trappan så kommer man upp i den andra hallen.

11

Och in i ett av tre sovrum. Här bodde vår familj.

10

Det fanns två fantastiska fönster i sovrummet med lummig grönska precis utanför. Eftersom det var så varmt så vädrade vi i princip hela tiden.

6

Det märktes att de som ägde huset hade bra smak. Stolsmaken var exemplarisk.

b2

Och Olles lille kanin som han hade fått av Vintagefabriken fick sitta i soffan som Tuva fick i födelsedagspresent och njuta av utsikten.

1

Själva huset är ett kalkstenshus med plåttak och stor trädgård. Ser ni mjölkbyttan som står vid trappen? Vi hade med oss den till bondgården som låg nästgårds så vi kunde hämta mjölk till frukosten. Så. Himla. Gott.

2

Det var den rundvandringen i sommarhuset! Har en känsla av att det eventuellt kommer bli ett besök nästa sommar också…

6 reaktion på “Huset på Gotland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *