Bloggtankar, Frost och julskyltning

En ny vecka har börjat och jag känner mig ovanligt peppad! I fredags fick jag hämta Olle tidigare på förskolan på grund av magsjuka men redan dagen efter så mådde han bra igen. Då var jag på fotokurs med Olof Elm samt några från influencers-gänget och jag måste säga att jag blev oerhört inspirerad efter den kursen. Olof är en grymt duktig retuschör och jag fick liksom en ny relation med min kamera som har mest legat och väntat på att bli använd. Sedan har den ju även varit sönder i några veckor nyligen  blivit lagad, vilket är en enorm lättnad. Har mest fotat med min iPhone den senaste tiden och om vi ska vara ärliga så blir inte samma kvalité på fotona…

Så nu ska jag ha med mig min systemkamera vart jag än går och förhoppningsvis fota hela tiden. Jag ska även gå en till fotokurs men med en annan fotograf, det bådar gott för bloggens framtid! Jag har ju liksom inte varit så aktiv här på sistone, på grund av massa olika saker. Men kanske mest på grund av brist av tid. Att driva en digital mediabyrå ensam och ta hand om två barn samt ett stort hus som är under renovering tar liksom sin tid. Men jag vill inte lägga bloggen på hyllan, säga tack och adjö. Jag vill ha kvar den eftersom den har gett mig så mycket under åren som gått och jag hoppas att jag har gett mina läsare en stor dos inspiration!

Men jag har bestämt mig att det ska bli något helt nytt här. Nytt namn, ny design samt nischa mig inom en kategori. Det är vad som behövs för att denna bloggen ska kunna överleva. Nästa år kommer ni få se förvandlingen! Hoppas att ni är med mig då <3

Men nu ska vi leva i nuet och se vad jag har för mig denna veckan:

Måndag

Idag så har jag två telefonmöten inbokade med potentiella kunder som finns i Stockholm. Mycket spännande! Jag kanske borde öppna ett kontor i storstan i framtiden? Jag ska även lägga upp en strategi till en digital julkalender som vi ska göra åt vår kund.

Tisdag

Renoveringen fortsätter i lokalen. Vi ska spackla, sandpappra, måla med en primer och sedan två lager med kalkfärgen från Kalklitir. Vi ska även ta ner ett stort köksskåp som har använts när butiken fanns i lokalen och få ordning på kontoret. Sedan så ska jag hämta upp en kaffemaskin som vara på kontoret så man kan bjuda på finkaffe när man får kunder eller oväntat besök!

Onsdag

Idag så jobbar jag med ett jobb till Hemnet. Ett nytt inspirationsinlägg ska göras och denna gången med jultema. Idén är redan färdig och fotona är tagna så jag ska mest binda ihop allt och skriva texten till inlägget. Ska även hinna med att skicka fakturor och en offert.

Torsdag

Idag har jag ett möte inbokat och jag hoppas att lokalen är färdigrenoverad då! Vill kunna ta emot kunder på mitt egna kontor och inte på olika fik i stan. Vill kunna anordna bloggfrukostar, föreläsningar och ha en riktig fotostudio utan renoveringskaos. Men jag börjar se ljuset i tunneln! Så jag håller tummarna att mötet blir av på mitt kontor!

Fredag

På fredag är det ju 1 december! Jag älskar julen jättemycket – och står för det! Älskar att pynta, hänga upp stjärnor i fönstrena och förbereda julkalendrar till barnen. Mycket pyssel blir det men det är så roligt! På morgonen så har jag några viktiga ärenden som måste göras. Sedan tänkte jag äta lunch på Kalmar läns museum och samtidigt gå på en lunchföreläsning som handlar om Slow Fashion. Det är Johanna Nilsson som håller i en inspirerande föreläsning om långsamt mode och jag ser fram emot att bli matad med nyttig information. På eftermiddagen kommer jag sitta mest på kontoret och jobba innan det är dags att ta helg!

Helgen

Tuva, Amanda, Vira och jag ska gå på bio och sjunga med i Frost-låtar under lördagen! Sedan när söndagen kommer så blir det julskyltning i stan för hela slanten. Du kan räkna med att det bli varm choklad för att värma händerna, julkänslor som spritter runt i hela kroppen samt en och annan lussekatt från Kullzenska också. Tänkte även pröva Magasinets söndagsbrunch som ser helt ljuvlig ut. I helgen går ju även denna tävlingen ut, så passa på och tävla om Ida Magntorns nya fina bok!

Och nu vill jag höra vad ska ni göra i veckan som kommer?

Foto: Viktor Krantz // Styling: Madeleine Petersson

4 reaktion på “Bloggtankar, Frost och julskyltning

 1. Ronette

  I feel you med renoveringskaos. Vi har precis tapetserat färdigt vår nya lägenhet (!!!!) nu, så nu är det bara lister som ska målas och tusen pinaler som ska möbleras runt och få sina platser. Det är ju gött när en får rota runt i påsar och kartonger efter stekspade och kastruller så att en kan laga mat hehe.. :))

  Svara
  1. bonjourvintage Inläggsförfattare

   Åh va roligt att ni har fått en ny lägenhet! Och renovering är kul, om det går framåt 😉 Men att inreda är ju det absolut roligaste tycker jag! Och att komma i ordning såklart.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *