Fem saker man kan göra när det regnar

15 26 4

Sol, bad och picknick i all ära men ska man uppleva en riktigt svensk sommar så hör det även till att det sommarregnar och smattrar på rutorna. Det finns väl inget mysigare än när det regnar och man slipper alla krav att man måste gå ut och ”hitta på nåt”. Så hur fördriver man tiden på bästa sätt när man är hemma? Här kommer några bra tips på vad man kan göra när man bara känner för att vara inne hela dagen lång.

1. Som jag nämnde tidigare så finns Saltkråkan på SVT Play nu, missa inte det! Kura ihop er i soffan, bädda ner er under täcket, ät punschglass och njut av Astrid Lindgrens mästerverk. På ön Saltkråkan regnar det rätt ofta, precis som det gör i skärgården. Och som Tjorvens pappa Nisse så fint säger; det finns inga dåligt väder det finns bara olika väder.

2. Gör en koja! Det är det roligaste som finns, både för vuxna och barn. Fram med tyger, kuddar, upp med myggnät och läs böcker och lata er hela dagen i kojan.

3. Inomhus-picknick är ändå rätt underskattat. Man gör plockmat och lägger ut allt på en filt på golvet, det kan också vara mysigt och kännas lite roligare än att äta vid bordet.

4. Nu finns det äntligen tid för att pyssla! Gör rosdiademet, börja sticka med Stickklubben, gör kransar, gör fina kaninpåsar eller måla om pinnstolarna där hemma. Allt är tillåtet!

5. Sätt på radion och lyssna på sommarpratarna. Jag har hunnit lyssna på Maja Ivarssons sommarprat, det var hjärtsnörpande. Jag har även lyssnat lite på Jonas Gardells sommarprat som var himla bra och rekommenderas. Ni kan kanske tipsa om någon annan bra sommarpratare?

 

5 reaktion på “Fem saker man kan göra när det regnar

 1. Ida!

  Måste tipsa om det bästa sommarpratet eller vinterpratet som gick för två eller tre år sedan med Olof Wretling (från Klungan/Mammas nya kille/Ingen bor i skogen). Har lyssnat på det så många gånger och blir aldrig less. Väldigt kul!

  Sedan är Liv Strömquists (från i år) och byggnadsvårdaren Göran Gudmundsson (2011) som köper gamla ruckel och restaurerar dem tidsenligt superbra!

  Svara
 2. Madeleine -an uncompromising feministic vegan

  du MÅSTE lyssna på Kristian Gidlunds också, trummisen i Sugarplum Fairy. det är också helt hjärtskärande, då han är sjuk i cancer. fy fasen. Liv Strömquists är också helt fantastiskt, då hon ägnar ett helt sommarprat till mens. genialiskt! och mitt sista tips är Carolina Gynnings. lite otippat kanske, men det är väldigt intressant och en får en annorlunda respekt för henne efter hennes sommarprat.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *