Rabarbergrädde, sommarblandning och äppelpaj-te

103
Tack för alla fantastiska te-tips! Nu kan jag känna mig helt trygg när jag ska handla te i framtiden. Har ni tänkt på att te-sorter brukar ha alldeles fantastiska namn som är som hämtade från en Elsa Beskow-saga? Exempel på fina namn är brunkullate, kvällsro, Farbror August, rabarbergrädde, sommarblandning, blåklint och äppelpaj-te. Eftersom ni gav mig så himla bra tips så tänkte jag dela med mig av era kommentarer så att ni också kan få fler favoriter när ni handlar te eller ska ha afternoon tea. Här kommer era bästa te-tips!
Radha tipsar: hos en vän i berlin drack jag en gång ett apelsin och mandelte. det var helt beoynd den här världen. har aldrig smakat något liknande! ingen aning var han köpte det men om du skulle hitta den smakkombinationen så köp det! annars så dricker jag detox från yogi just nu. supergott och superbra för kroppen. smakar lite lakris. innehåller anis, gurkmeja, svartpeppar, fänkål, maskros och bockhornsklöver bland annat <3
Nina tipsar: Åh, underbart! Välkommen till en helt ny värld=) Mitt favorit-te är yogi, classic. Det är lite chai över det. Finns både som påsversion och löst. Annars dricker vi mycket te från det gotländska företaget Kränku. Det brukar finnas några sorter på välsorterade ställen. Sommarblandning och munkte är favoriter därifrån. Sedan älskar jag personligen alla former av julte, helst rooibos-bas. Lite lagom kryddigt så där!

101

Ina den fina tipsar: Röda teer är min favorit! Jag köpte ett Orientaliskt te när jag var i huvustaden och beökte nk, rekomenderas! Sedan tycker jag att engelsk frukostte är mycket underskattat, det är faktiskt himla gott med en skvätt mjölk i 🙂 Kram från Ystad
whitemaskgirl tipsar: Oh te, det kan jag göra en hel avhandling på. Några av mina favoriter är kravmärkt vanilj-roobibos te, det kan man köpa i lösvikt på Kahls, Friggs äppelpajte, och Twinings English Breakfast (ifall man inte gillar Earl Grey är det ett bra alternativ).
Lova Kopp tipsar: Jag har två tips. Indiska har ett jättegott grönt mangote. Det smakar precis som det luktar. Sen röda teer, alla är goda med lite mjölk i. Grönt och rött te är det dessutom mindre (inget?) koffein i. 🙂
Åsa tipsar: Clipper, som finns på hälsokedjan Life. Deras vita hallonte är fantastiskt. och för att inte prata om designen på förpackningarna…
Sanna tipsar: Jag brukar gå in på Gerdas te och kaffe handel i Kalmar och fråga vad dom rekommenderar. Dom brukar fråga vilka smaker jag tycker om… Jag kommer alltid ut med två eller tre nya teer när jag går. Men då e det löste så risken finns att man kommer åt med en fin teburk åxå 😉
102
A Åh tipsar: Ekologiskt tea av alla slag! De icke ekologiska är så fruktansvärt besprutade att när det kommer i varmt vatten löses gifterna upp och man sitter och dricker gift rakt upp och ner! Finns hur många goda ekologiska teasorter som helst! 🙂 Tea är bäst!
Amanda tipsar: Garant har ett té som heter blåklint och citronsgräs, lite udda men hur gott som helst! Annars har Friggs flera fantastiska sorter såsom blåbär, kanel eller kvällsro.
Lisa tipsar: Mina bästa tips är 1) löste! som 2) t.ex. Earl Grey Special som finns på tehandlar och 3) The Colonial Tea Companys röda te Echinacea med smak av citrongräs. VÄRLDENS BÄSTA TE. Hur gott som helst och bra mot förkylningar m.m (enligt reklamen that is, smakar oavsett gudomligt). Puss!

100

Sarah – har ni te? tipsar: Te är verkligen det nya svarta! 🙂 Jag älskar riktigt bra english breakfast, men det kan ju bli lite trist ibland. Älskar dock att gå i tebutiker och köpa te på lösvikt, sniffa på massa olika sorter innan man bestämmer sig. Favoriten just nu är ett rooibos med äpple och kanel som smakar äppelpaj, även om det kanske inte är ett sånt som går att få tag på på närmsta ica… Friggs citron och ingefära (som ju finns på ica 🙂 är himla fint med.
mildamalin tipsar: Löste dricker jag så gott som alltid, mest för att det finns mycket mer att välja på, mina bästa är brunkullate, rabarbergrädd, chai, chokladmint, farbror august, svartvinbär… sen så brukar dom aldrig vara kinkiga, utan man får lukta sig runt bland burkarna, det finns så mycket att välja på, men väljer man nåt som luktar gott så blir det sällan fel

5 reaktion på “Rabarbergrädde, sommarblandning och äppelpaj-te

  1. Felicia

    Åh, jag måste bara få ge dig ett till tips! Jag fick kaktus te av mina föräldrar i påskpresent och det är verkligen hur gott som helst. Perfekt till frukosten!

    Svara
  2. L.

    Såg att du inte fått tips om Garants pyramidpåsete med Lapsang! Svart, superrökigt te, jag är beroende! (och vääääldigt snygg förpackning!)

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *