Pannkaksfrukosten

10560988_654147214676136_1134592614_n

Detta är frukost när den är som bäst, med mängder av pannkakor, färska blåbär och starkt kaffe. Med prunusporslin, finbesök och sol utanför fönstret. Vi hade liksom inget bröd hemma så jag tänkte att pannkakor kan vara ett bra substitut. Och så känns det lite lyxigare, speciellt när man äntligen har tiden att stå och göra pannkakor och för att det är semester! Lovar att man blir mätt flera timmar framåt efter en pannkaksfrulle. Strandhäng och loppisturer kan pågå i flera timmar innan man blir hungrig igen! Hur gör man dessa fantastiska amerikanska pannkakor då? Här kommer le recept!

Du behöver: 3 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 2 msk smör, 2 1/2 dl mjölk,1 ägg, smör till gräddning, florsocker

1. Blanda ihop alla torra ingredienser; vetemjöl, bakpulver, salt och socker.

2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop smöret med mjölk och ägg, rör ned allt tillsammans med de torra ingredienserna.

3. Grädda pannkakorna i en stekpanna med lite smör.

4. Pudra florsocker över pannkakorna och servera med bär och frukt samt vispad grädde. Bjud någon du tycker om och ät er mätta som plättar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *