Midsommaraftonen på Öland

3

Midsommar började med att vi gjorde i ordning midsommartårtan. Tuva hjälpte mig med att sätta sista touchen på tårtan.

11

Sedan tog vi bilen till Lerkaka som ligger på östra Öland och kom fram till den här fina gården där Anna, Julius, Isidor och katten Mickey bor. Och snart, mycket snart, kommer en liten person till att bo här! När vi kom fram så började det ösregna, en fantastisk entré vill jag lova!

4

Katten Mickey visade sig enbart en gång, precis i början när vi kom för att hälsa välkommen. Sedan gömde han sig nere i källaren resten av midsommaraftonen, han blir lite folkskygg när det är för mycket folk på gården.

5

Innan vi skulle åka höbalsvagn till midsommarstången i Lopperstad så grundade vi med en rejäl midsommarlunch med olika sillar, färskpotatis, hemmarökt lax, gräddfil och bröd. Sommarluncher är dom bästa!

8

Tyvärr så glömde jag systemkameran när vi skulle till Lopperstad och dansa runt stången men tog desto fler mobilbilder… Kan visa er dom lite senare! Efter att vi har dansat och sjungt till dom små grodorna, plockat blommor på en äng till midsommarstången och åkt höbalsvagn (kan lova att det var en syn för gudarna) för första gången i mitt liv så åkte vi tillbaka till Lerkaka för att fika. Anna vispade grädden och Martin var kaffe-ansvarig.

13

Anna hade gjort en ljuvlig pavlova. Den fick fem plus av mig!

6

Tuva vägrade sin krans men hade den ändå tappert på sig när vi dansade runt midsommarstången. Men sen fick den mest hänga på stolen och se snygg ut.

15

En del av midsommargänget 2015 <3

12

Sen blev det äntligen fint väder och då hängde vi på trappen, barnen blåste såpbubblor för fullt och vi avslutade med att grilla på gården.

7

Så himla mysig och härlig midsommarafton alltså! Att ha fina vänner som man trivs med är det bästa som finns. Är så glad att Anna och Julius har flyttat till Öland och dom inspirerar mig så mycket och får mig att drömma om en gård på Öland… En dag kanske det blir vår tur!

En reaktion på “Midsommaraftonen på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *