Månadens lista: Augusti

Jag hittade denna listan hos Johanna och Linda så jag tänkte att jag också skulle hänga på att göra månadens lista från och med nu här på bloggen. Denna gången är det ju såklart augusti som gäller och här kommer min lista med resmål, hår, mat, outfit, kulör, album, lampa, blomma, skor och bok. Nu kör vi!

Resmål

eksta_49 DSC3413 eksta_85

Gotland, och vi är faktiskt redan där nu! Vi kom igår och har hyrt ett ljuvligt hus som ligger nära Klintehamn (det ni ser på bilderna) tillsammans med två andra fina familjer. Vi tänkte bada, äta gott, köpa mjölk från bondgården som ligger bredvid huset, spela spel och bara njuta av denna underbara ö. Tuva var ett år sist vi var där så det är så fint att besöka Gotland igen.

Hår

madeleine

Anna Karinas hår! Alltid Anna Karinas hår. Jag fick ett mess från en kompis häromdagen som trodde att det var jag på denna bilden som ni ser här över. Och jag kan inte tänka mig en finare komplimang när det kommer till ytlighet, för Anna Karina är min husgud, förebild och musa!

Mat

Skärmavbild 2016-08-07 kl. 00.48.19 Skärmavbild 2016-08-07 kl. 00.48.16 Skärmavbild 2016-08-07 kl. 00.48.03

Fisktacosen som Amelia Widell gör! Hon gör tydligen dessa två gånger i veckan och jag har en känsla av att jag kommer att anamma denna vana för dessa fisktacos är så enkla att göra och ser ljuvligt goda ut. Kan inte sluta tänka på dom… Fisken är pankopanerad och till det har man en röra med avokado, mango, tomater, lime, vitlök och chili. Här är filmen där Amelia visar hur man gör.

Outfit

NK081D00L-Q11@10 NK081D00L-Q11@8

Jag älskar att bada och är extra förtjust att göra det i snygga baddräkter. Jag har letat som en toka efter den perfekta baddräkten och jag har äntligen hittat den: Norma Kamalis baddräkt Bill Mio. Perfekta snittet och snyggaste färgerna. Jag har själv beställt en och längtar att få hem den så att jag kan använda den i augusti.

Kulör

top-model-2016-7

Jag plöjer filmer, tidningar och böcker för att hitta inspiration till vårt nya hus. Det finns en ny film som heter The Model och jag sett den många gånger för där kan man skymta vackra miljöer och våningar från Paris. Jag blev extra förtjust i dessa väggarna som finns hemma hos fotografen i filmen. Att måla stuckaturväggar i olika gråa färger måste vara det finaste! Vi har en bröstpanel i huset som jag vill gärna måla i en grå färg, förslagsvis denna färgen. Måste bara hitta färgkoden…

Album

81VfiYEgSrL._SL1400_

Det är ett gammalt album men det är ett tidlöst album, så jag tänker att det inte gör något. Disclosures Settle är alltid lika aktuell och svinbra. Blev lite besviken när de släppte sitt senaste album för att jag jämförde den med Settle hela tiden. Lyssna på White Noise, den är bäst.

Lampa

7389_9b23335f5a-cb0622_1-game-table-black-zoom

Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker att det är svårt att hitta snygga bordslampor. Därför blev jag extra glad när jag såg att Artilleriet har rea just nu och jag hittade en fantastisk bordslampa i mässing. Tyvärr så är den slutsåld men jag hittade denna lampan som är minst lika snygg!

Blomma

-1860714-1470437501.640x0c

Istället för en blomma så skulle jag vilja säga en växt: mynta! Man kan gör hur mycket gott som helst med mynta. Just nu har caféet Da Matteo i Göteborg en kaffelemonad som serveras i highballglas och pyntas med mynta. Jag skulle verkligen vilja pröva denna kaffelemonaden, kanske får det bli ett besök i Göteborg i augusti bara för att dricka fika på Da Matteo, träffa fina kompisar och titta i tjusiga affärer som bara finns i denna ljuvliga staden.

Skor

Skärmavbild 2016-08-10 kl. 08.23.47

Ballerinaskor är något jag använder alla somrar. Jag är inte så mycket för klackar utan tycker om platta skor. Repettos ballerinaskor är en klassiker men Bubbleroom har svarta ballerinaskor som känns väldigt franska och tjusiga. Och på rea dessutom!

Bok

pretty

Sist men inte minst så skulle jag vilja säga att månadens bok är min bakbok Pretty Please! Den kom ju från tryckeriet förra veckan och är tydligen helt slut på Modernistas lager! Boken innehåller enkla recept till frukost, fika och fest. Inredning, pyssel och inspirerande kök fotade hemma hos bloggare, företagare och Instagrammare. En inspirationsbok helt enkelt! Den finns att köpa här.

En reaktion på “Månadens lista: Augusti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *