Ett sommarhej!

Skärmavbild 2016-07-18 kl. 16.49.39Skärmavbild 2016-07-18 kl. 16.50.06Skärmavbild 2016-07-22 kl. 15.06.03Skärmavbild 2016-07-18 kl. 16.49.50

Här kommer ett sommarhej! Hoppas att ni har det bra och njuter av sommaren, semestern och solen. Jag tittar in här mest för att berätta att jag lever och så vill jag ju även säga hej till er! Det är full rulle här hemma. Vi är mitt i sommaren och Olle har hunnit bli fyra månader. Kan. Inte. Fatta. Han växer för var dag som går. Jag vill liksom stanna tiden och bara njuta av mina två små så länge det bara går! Det är så mysigt men det är samtidigt fullt ös medvetslös eftersom Jonas jobbar för fullt med festival och ölbryggeri (har jag sagt att han har startat ett bryggeri? Mer om detta en annan gång!).

Och så får tiden gärna stanna för att jag älskar när det är varmt och när det är sommar. Man har bara ben och sand i skorna. Man badar i sjön, grillar var och varannan kväll och bli bränd på axlarna. Går på sommarfester och träffar roliga vänner. Äter god mat på olika restauranger och kliar på myggbett. Lyssnar på sommarpratarna i hammocken och plocka bär direkt från buskarna. Dricker sommarsaft och väntar ivrigt på att Hemglass-bilen ska komma. Sådana saker som förgyller dagarna som går i rasande takt. Funderar seriöst på att övertala Jonas att flytta till ett varmare land. Men nu har vi ju köpt vårt drömhus så just den drömmen att bo utomlands någon gång i sitt liv får vi nog vänta på några år till. Och sen är det ju så mycket skit som händer ute i världen. Får ont i magen när jag tänker på allt. Men det är mycket skit som händer här också. Jag vägrar vara rädd men trots det så måste jag alltid ha oron i bakuvudet det ändå. Varför? För att jag är kvinna. Titta alltid bakom axeln när jag går hem och aldrig vara själv när jag är ute i skogen, på festivalen, på stan. Lotta skrev en himla bra krönika om just det, du kan läsa den här. Jag tror att många tjejer förstår precis vad jag menar, men jag vill även att fler killar ska förstå vilket helvete vi går igenom när vi måste vara paranoida så fort vi lämnar dörren.

På lördag lovar jag att titta in här igen och då ska jag minsann visa er något stort och fint och fantastiskt. Ni kanske redan kan gissa vad det är? 🙂 Butiken är förresten öppen på fredag också, mellan 11-17, titta gärna in och säg hej om du har vägarna förbi Kalmar! Tills dess så får ni njuta av att äta glass i hängmattan. Puss på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *