Min midsommarafton

räktårtaNu har jag äntligen fått tillbaka min kamera och kan visa hur minmidsommarafton såg ut! Vi hade som sagt en väldigt lugn och mysig midsommar tillsammans med mina kära föräldrar i Torsås. Vi började med en mäktig sill-lunch på verandan. Jag hade med mig en räk-cheesecake med kavring i botten som var så himla god!

midsommarmatMamma bjöd på ägghalvor, rädisor, sill, kall sås och nypotatis. Mums!

tuvaEfter lunchen så var det dags att gå till Ekbacken. Där skulle det nämligen bli dans runt midsommarstången och kaffe med dopp. Tuva var lätt coolaste tjejen i byn!

midsommardansHär är mamma och jag framför ett av de fina röda husen i Ekbacken!

ekbacken1Man fick även gå in husen för att titta på den fina inredningen. De hade pyntat så fint med nyplockade blommor och tända ljus.

kaffemeddopp1Kaffe med dopp är tydligen mer än bara en bulle. Det var kardemummabulle, sockerkaka, syltgrotta och chokladkaka. Allt som behövs för att sötsuget ska försvinna!

kaffemeddopp<3 blommor i glasburkar! Väderprognosen visade att det skulle bli både regn och åska på midsommaraftonen men som tur var så hade dom helt fel. 

ekbackenEfter fikat så var det dags för dans runt midsommarstången i gropen! Tuva och jag dansade, hoppade och spelade luft-fiol enligt konstens alla regler till tonerna av två dragspel.

midsommarEfter den traditionella dansen runt midsommarstången så var det dags att gå hem och göra vår jordgubbstårta med kola och mango! Och ungefär vid den här tidpunkten så ville inte min kamera vara med längre och slutade typ fungera och därför har jag köpt en helt ny kamera! Men mer om det en annan gång. Det var min midsommarafton det, mysig och alldeles, alldeles underbar!

En reaktion på “Min midsommarafton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *