DIY: Snöglob!

5

Julens kanske roligaste pyssel är att göra sina egna snöglober av gamla burkar som väntar på att få bli använda. En perfekt julklapp som uppskattas av både stora och små! Därför tänkte jag att det var på sin plats att visa en DIY hur man gör sin egna snöglob!

Såhär gör du:

1. Du behöver en glasburk med tätt lock, glycerol (finns att köpa på Apoteket), valfri pryl, glitter eller dekorationssnö, vattenfast superlim och destillerat vatten

2. Limma fast din pryl på burkens insida med vattenfast superlim, antingen på burkens botten eller på insidan av locket. Låt limmet torka några minuter så att din figur sitter riktigt stadigt.

3. Koka vatten i en kastrull och låt vattnet svalna av. Häll vattnet i burken för att sedan hälla i glittret eller dekorationssnön!

4. Häll i en tesked glycerol i vattnet. Om du inte har glycerol så kan du hälla i några doppar diskmedel eller babyolja istället. Rör runt med en sked.

5. Limma en sträng med superlim på insidan av lockets kant så att snögloben inte läcker. Skruva på locket och vänd. Nu är din snöglob färdig, dags att skaka!

4 reaktion på “DIY: Snöglob!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *