Gör din egna snöglob – Do it yourself

1Julens kanske roligaste pyssel är att göra sina egna snöglober av gamla burkar som väntar på att få bli använda. En perfekt julklapp som uppskattas av både stora och små!

Såhär gör du: Du behöver en glasburk med tätt lock, glycerol (finns att köpa på Apoteket), valfri pryl, glitter eller dekorationssnö, vattenfast superlim och destillerat vatten.

Maybe the funniest Christmas craft is to make your own snow globe of old cans that are just waiting to be used. A perfect Christmas gift that is appreciated by both young and old!

Here’s how you do the DIY: 1. You will need a glass jar with a tight lid, glycerin (available in pharmacies), any gadget, glitter or decoration snow, waterproof super glue and water. 

9Limma fast din pryl på burkens insida med vattenfast superlim, antingen på burkens botten eller på insidan av locket. Låt limmet torka några minuter så att din figur sitter riktigt stadigt.

Glue your gadget on the inside of the can with water resistant superglue, either on the bottom of the can or on the inside of the lid. Let the glue dry for a few minutes so that your figure is really steady.

10Koka vatten i en kastrull och låt vattnet svalna av. Häll vattnet i burken för att sedan hälla i glittret eller dekorationssnön!

Boil water in a pot and let the water cool down. Pour water into the jar and then pour the glitter or decoration snow!

2Häll i en tesked glycerol som finns att hitta på Apoteket. Om du inte har glycerol så kan du hälla i några doppar diskmedel eller babyolja istället. Rör runt med en sked.

Pour a teaspoon of glycerin which can be found at the pharmacy. Unless you have glycerin so you can pour in a few dips dish soap or baby oil instead. Stir with a spoon.

snöglobLimma en sträng med superlim på insidan av lockets kant så att snögloben inte läcker. Skruva på locket och vänd. Nu är din snöglob färdig, dags att skaka!

Glue a bead of super glue on the inside edge of the lid so that the snow globe will not leak. Screw on the lid and turn. Now your snow globe is complete, time to shake!

29 reaktion på “Gör din egna snöglob – Do it yourself

   1. Emma

    Fast nej, det som är kvar i pannan blir inte destillerat, då måste du samla upp ångan, låta den kondensera och samla upp kondensvattnet.

    Fint tips hursomhelst 🙂

    Och grattis!

    Svara
    1. bonjourvintage Inläggsförfattare

     Okej! Då är det jag som har missuppfattat det. Man behöver alltså icke destillerat vatten. Det räcker med att koka upp vatten och låta det svalna. Jag har ändrat detta i texten nu.

     Tack för grattis!

     Svara
 1. Nina

  Å, en liten bambi i! Bästa bästa! Jag gjorde som sagt en massa roliga varianter förra veckan. Trodde det skulle vara himla lätt men tyckte det var knåpigt värre. Kanske för att jag gick ut ambitiöst med många små detaljer som skulle fästas ihop osv. Men rackarns kul och fint. Tror till och med vi har samma burkar till dem, hihi.

  Svara
  1. bonjourvintage Inläggsförfattare

   Ja va kul! Såg det på Instagram 🙂 Det blir lite pilligt om man ska ha många saker i ja, det viktigaste är att låta limmet få torka så att detaljerna/prylarna verkligen sitter som berget!

   Svara
 2. Julia

  Hur fin och smart idé som helst ju! Måste göra en massa till kommande jul! Men först ska jag njuta av en sommar, sen är det dags att julpyssla!

  Svara
 3. Daniella

  Hej jag provade detta men märkte att glycerolet inte hade någon effekt över huvud taget! dekorationssnön faller inte nedåt när man vänder på burken utan håller sig bara längst uppe vid ytan. Tänkte att man nog måste ta i mer glycerol men det blev ingen skillnad! gjorde ett test med bara vatten och ingen skillnad mellan burken med vatten+glycerol och burken med bara vatten. Så varför glycerol?

  Svara
 4. Minna

  Hej, var har du köpt dekorations snön? Jag såg en sån här tutorial men med figurer av Fimo-lera och de använde Fino-snö men verkar inte hitta det någonstans, om jag inte vill beställa online.

  Svara
 5. Simone

  Hej! Jag ska göra en snöglob nu till jul och hittade det här som är perfekt! Jag är bara nyfiken på vad glycerolen har för syfte? Tack för bra pysseltips!

  Svara
  1. bonjourvintage Inläggsförfattare

   Hej Sofie! Har du kollat på Panduro? Där borde dom ha stora burkar glitter. Annars så kn du hitta glitter på TGR men i små burkar. Lycka till!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *