Yollibox Banana split!

Yollibox-banana split-3-3Foto: Madeleine Petersson

I samarbete med Yollibox så har jag gjort en riktig Yollibox-Banana split! Banana split är en riktig efterrättsklassiker som de flesta gillar och som väcker minnen!

Detta är en lite vuxnare variant av banana split där jag har använt mig av smakerna sött, surt och salt. Sött från bananen och marängerna, salt från chokladsåsen med smak av lakrits och surt från lemon curden. Och så Yollibox yoghurtglass som gör att smakupplevelsen blir så fräsch och härlig med en kombination av de olika Yollibox-smakerna.

En succé till middagsbjudningen som tar bara 10 minuter att göra. Man behöver alltså inte förbereda något innan det är dags för servering, bara att köpa hem alla ingredienser som man ska ha med.

Himmelskt god och passar perfekt till både stora och små Yollibox-älskare! Om barnen inte tycker om lemon curd så väljer man helt enkelt när man lägger upp efterrätten! Och så är den ju glutenfri också vilket vi gillar!

Och här kommer receptet:

Yollibox-banana split-3-1

Yollibox Banana Split för 4 personer

Ingredienser:

Yollibox yoghurtglass med dina favoritsmake. Jag använde mig av kokos, mango, jordgubb och choklad

70 gram mörk choklad 70% med smak av lakrits

3 dl vispgrädde (1,5 dl grädde till chokladsåsen och 1,5 dl till att spritsa på efterrätten)

1/2 burk lemon curd

4 bananer

Minimaränger

Jordgubbar 

 

Gör såhär:

Börja med att göra chokladsåsen. Bryt ner chokladen i små bitar i en värmetålig skål och värm över ett vattenbad i en kastrull tills chokladen har smält. Häll i 1,5 dl vispgrädde och rör tills det har blivit en jämn och fin chokladsås. Ta bort skålen med såsen från kastrullen och låt svalna.

Skala och dela bananerna på mitten och lägg i avlånga fat.

Ta en skopa av varje Yollibox yoghurtglass-mak och lägg på faten mellan de delade bananerna. Klicka i lite lemon curd mellan glasskulorna.

Ringla över chokladsåsen. Vispa upp grädde och spritsa på glassen.

Häll över minimaränger och lägg på några jordgubbar.

Nu är banana spliten klar för att avnjutas! Hoppas ni gillar receptet! <3

En reaktion på “Yollibox Banana split!

  1. amanda

    Alltså herre min skapare vad drömmigt det ser ut. Senast jag åt en banana split var på en nästintill magisk bar på Kreta, blir nostalgisk och längtar tillbaka massor när jag ser detta:) Hamnade på din blogg av en slump och måste säga att den är hur fin som helst, hundra myskänasla liksom!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *