Semlans dag

41 2936 5032 26 1933 23

 Idag är det ju semlans dag, eller fettisdagen som det står i almanackan. Likt Ture Sventon så tycker jag att temlor är det godaste som finns. På bilderna ser ni bullar som min pappa, bagarmästarn själv, har bakat. Mammas hemmagjorda mandelmassa är gjord på mandlar med skal, därav den mörka färgen. Och om ni inte gillar mandelmassa så kan jag rekommendera att ha mosad banan i eller nutella. Ni kommer inte vilja äta något annat för resten av era liv. Typ. Här får ni här ett recept på fantastiskt goda semlor med hemmagjord mandelmassa från boken Vintermat av Sanna Töringe. Glad semmeldag!
 

16 reaktion på “Semlans dag

 1. Sahra

  Fick precis ett mail från designonline och där var med bilder från stringhyllorna i din dotters rum.Så fiiint! Glad semmeldag, eller vad man säger.

  Svara
 2. Mikaela

  Åh, fybubblan va duktig du är på att fotografera! Jag tycker att det var fint (…och kanske godare också) med skalet kvar i mandelmassan eftersom det ger lite kontrast. Semlor är ju goda och söta, men lite färglösa. Gillar din träskärbräda!

  Svara
 3. Sarah

  Dina semelbilder är ju helt fantastiska! Jag lånade en och skrev en liten text om semlor och om din blogg, om det är ok…? Såklart skrev jag att det var du som fotat också.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *