Popsicles!

popsicles1

Igår var det så varmt att jag höll på att storkna, därför så kände jag att det var dags att göra popsicles, alltså pinnglassar! Om man bara har glassformar så kan egentligen vem som helst göra dessa enkla och goda glassar som är kanske hundra gånger nyttigare än den glassen man köper i affären. Jag hade hallon och blåbär i mina men självklart kan man ha i vad man villi sina glassar. Några förslag kan vara choklad, mango, jordgubbar, vanilj eller varför inte lakritspulver? Här kommer mitt recept på pinnglassar!

För att göra 8-10 glassar så behöver du 4 dl turkisk yoghurt, 1 banan, 4 msk honung, en skvätt lime och bär! Mixa allt i en mixer eller med en stavmixer till en slät smet. Häll i smeten i glassformarna och sätt i glasspinnar. (Har du inga träpinnar så kan du ta papperssugrör.) Om du vill så kan du också lägga i några hela bär i formarna. Låt stå i frysen i minst fyra timmar. När det är dags att ta ut glassarna så häller du varmt vatten på formarna så att det är lättare att ta ut glassarna. Hur enkelt som helst ju, och äntligen kan man käka glass med gott samvete!

glass

7 reaktion på “Popsicles!

  1. Vicky

    har varit så sugen påt! såg ett recept igår som verkade supersmarr, med gin och ingefära bland annat. asså det är såååå varmt!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *